Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Egy volt katona.

/ #618 Re: IDEJE EGY KICSIT SORBAÁLLNI A MAI IFJÚSÁGNAK IS!

2012-02-20 14:28

#616: - IDEJE EGY KICSIT SORBAÁLLNI A MAI IFJÚSÁGNAK IS!

Igen megtanulnak engedelmeskedni-magyarán Bólogató Jánost faragnak belőle. Akit kiképeznek azzal előbb vagy utóbb, de az is a terv, hogy bevetik. Az elég drága mulattság lenne azért megtanítani a fiataloknak a fegyver használatot, csak fegyelmet tanuljanak!
Ami a család védelmét illeti ahhoz nem kell feltétlen katonai kiképzés. 1001-féle önvédelmi sport létezik a világon. Magam is űzök jónéhányat. Itt a csapatban ugyanúgy tanulunk fegyelmet és csapatmunkát mint a katonaságnál. És az az érdekes, hogy elég nagy igény van az eféle sportokra csak sajnos sokba kerülnek. Talán támogatni kéne, be kéne a Nemzeti Alaptantervbe is építeni. Kicsit fellendíteni a cserkészetet, és már is nem lesz annyi probléma a fiatalokkal.

Ami a haza védelmét illeti arra már nem elég a gépfegyveres tömeg hadsereg. Jól képzett emberekre van szükség akik 5-10 évi szolgálatokat vállalnak hivatás tudatból vállalva a folyamatos tanulást és kiképzést. 
Az a fajta hadsereg ami a múltban volt egy globális háború első percében párává vállt volna!
Kétségtelen, hogy sok baj van a fiatalokkal, de nem ez a megoldás. Sajnos a katonaság megöli az egyéniséget és kiöli a kreativitást az emberekből. Mindenféle mérlegelés nélküli engedelmes kutyákat nevel. Nem hiszem, hogy ennek az országnak erre lenne szüksége!