Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

Quoted post

80 felett a neten

#590 Egy veterán

2012-01-13 12:48

Nekem volt balszerencsém megélni a Horthy rendszert, a világháborút, Rákosit, Kádárt és az elmúlt 22 évet!
A haza az ország sokszor egyenlő az épp trónon lévő kormánnyal. A háborúkat a gyűlöletet se a haza és a polgárai csinálják, hanem a kormányok! A haza szeretet sokszor egyen értékű a kormány szeretetével és a kormány iránt érzett ellenszenv sokszor egyenlő a haza árulással.
Ezt sajnos én saját szememmel tapasztaltam. 1941-ben semmi bajunk nem volt se a Jugoszlávokkal se az Oroszokkal mégis az akkori kormány azt mondta, hogy menni kell háborúzni. Aki megtagadta a szolgálatot azt hazaárulásért felakasztották. Aki eleget tett a behívónak az vagy fogságban vagy a népbíróság perében találta magát! 1948-ban mikor Rákosi hatalomra került semmi bajunk nem volt a nyugattal és Amerikával, mégis több százezer fiatalt besoroztak és fegyverben tartottak. Sokukat 1956-ban a felkelők ellen vezényeltek. Aki megtagadta a parancsot az agyon lőtték, aki nem az ellen meg mos zajlik büntetőeljárás!
Engem is érint az eset. Persze aki anno kiadta nekem a parancsot és aki agyon lőtte az egyik katonatársamat mert megtagadta és deportáltatta a családját azt persze nem érinti az egész! Ő él és virul, sőt nagyon magasra kapaszkodott. csak engem és más akkori kiskatonákat érint akiknek akkor csak két választásuk volt. vagy végre hajtom a parancsot, és ha a mi oldalunk győz talán nem lesz következménye, vagy nem de akkor én és a családom látja kárát!
Akárhogy is nézzük a fiatalság és a kis emberek akkor is szívtak és most is szívnak-hogy így fiatalosan fogalmazzak. Soha nem voltak-voltunk megbecsülve csak kihasználva, és ha baj volt csak baleknak voltunk jók. Ez a haza nem az a haza amiről oly sok hazafi (vagy legalábbis annak képzeli magát) ódákat zeng. Ez nem az én hazám, nem a magyar emberek hazája. Ez a hatalmaskodó nímandok országa és mi emberek-polgárok csak a bábujuk vagyunk! Ha lesz is a jövőben háború az az ő háborújuk lesz. Ha nyerünk az az ő dicsőségük lesz, ha veszítünk, akkor ők nem fogják a felelősséget vállalni. Talicskán tolva az ország vagyonát fognak menekülni, mint ez már történt oly sokszor "hazánk" történelmében. A vádlottak padján ők sosem fognak ülni, csak azok akik kényszerből vagy tudatlanságból végrehajtották ostoba önös parancsaikat. És a jeltelen sírokban se fognak soha feküdni csak azok akik józan eszüknek és ítélőképességüknek engedelmeskedve megtagadták parancsaikat!
Ez az elmúlt 100 évben már többször megismétlődött! Megtörtént 1941-45 között, megismétlődött 1956-ban, most azok felett ítélkezünk akik a múlt rendszerben éltek és szolgáltak- szolgáltak mert mit tehettek volna mást- és ha újra fegyverfogásra kényszerítik a fiatalokat, ugyanez fog a jövőben is megismétlődni! Mert ez az ország soha nem tanul és a történelem mindig ismétli önmagát!

Válaszok

Egy fiatal

#591 Re: Egy veterán

2012-01-13 14:08:27

#590: 80 felett a neten - Egy veterán

Osztom a véleményed. Aki nagyon akarja a hazát szolgálni az most is megteheti! Nagyüzemben megy a toborzás és aki vállalja biztos jövedelemhez és referenciához juthat a későbbi munkáját illetően.
De hiba sőt felelőtlenség emberek kezébe fegyvert nyomni és kényszeríteni embertársuk legyilkolására. Főleg ilyen felelősséget mellőző politikusok részéről.

Mi fiatalok nyőgünk épp elég terhet és ezt mondom azoknak akik szerint a mai fiatalok nyámnyila tutyimutyi otthonülők.

Persze vannak ilyenek is, de kevesebben mint azok akik erejükön felül teljesítve tanulnak, dolgoznak és családot tartanak el (ez alatt lehet szülőket és nagyszülőket is érteni) mert nekem feleségem és gyerekeim még nincsenek. Viszont van két nagypapám akiktől most fogják a nyugdíjat megvonni az átkosnak nevezett rendszernek tett szolgálatai miatt!

Én ilyen országot nem fogok fegyverrel szolgálni, de nem is lesz rá szükség. Ami ebben az országban megy az még a hódítóktol is elveszi a megszállás kedvét :D