Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

80 felett a neten

/ #590 Egy veterán

2012-01-13 12:48

Nekem volt balszerencsém megélni a Horthy rendszert, a világháborút, Rákosit, Kádárt és az elmúlt 22 évet!
A haza az ország sokszor egyenlő az épp trónon lévő kormánnyal. A háborúkat a gyűlöletet se a haza és a polgárai csinálják, hanem a kormányok! A haza szeretet sokszor egyen értékű a kormány szeretetével és a kormány iránt érzett ellenszenv sokszor egyenlő a haza árulással.
Ezt sajnos én saját szememmel tapasztaltam. 1941-ben semmi bajunk nem volt se a Jugoszlávokkal se az Oroszokkal mégis az akkori kormány azt mondta, hogy menni kell háborúzni. Aki megtagadta a szolgálatot azt hazaárulásért felakasztották. Aki eleget tett a behívónak az vagy fogságban vagy a népbíróság perében találta magát! 1948-ban mikor Rákosi hatalomra került semmi bajunk nem volt a nyugattal és Amerikával, mégis több százezer fiatalt besoroztak és fegyverben tartottak. Sokukat 1956-ban a felkelők ellen vezényeltek. Aki megtagadta a parancsot az agyon lőtték, aki nem az ellen meg mos zajlik büntetőeljárás!
Engem is érint az eset. Persze aki anno kiadta nekem a parancsot és aki agyon lőtte az egyik katonatársamat mert megtagadta és deportáltatta a családját azt persze nem érinti az egész! Ő él és virul, sőt nagyon magasra kapaszkodott. csak engem és más akkori kiskatonákat érint akiknek akkor csak két választásuk volt. vagy végre hajtom a parancsot, és ha a mi oldalunk győz talán nem lesz következménye, vagy nem de akkor én és a családom látja kárát!
Akárhogy is nézzük a fiatalság és a kis emberek akkor is szívtak és most is szívnak-hogy így fiatalosan fogalmazzak. Soha nem voltak-voltunk megbecsülve csak kihasználva, és ha baj volt csak baleknak voltunk jók. Ez a haza nem az a haza amiről oly sok hazafi (vagy legalábbis annak képzeli magát) ódákat zeng. Ez nem az én hazám, nem a magyar emberek hazája. Ez a hatalmaskodó nímandok országa és mi emberek-polgárok csak a bábujuk vagyunk! Ha lesz is a jövőben háború az az ő háborújuk lesz. Ha nyerünk az az ő dicsőségük lesz, ha veszítünk, akkor ők nem fogják a felelősséget vállalni. Talicskán tolva az ország vagyonát fognak menekülni, mint ez már történt oly sokszor "hazánk" történelmében. A vádlottak padján ők sosem fognak ülni, csak azok akik kényszerből vagy tudatlanságból végrehajtották ostoba önös parancsaikat. És a jeltelen sírokban se fognak soha feküdni csak azok akik józan eszüknek és ítélőképességüknek engedelmeskedve megtagadták parancsaikat!
Ez az elmúlt 100 évben már többször megismétlődött! Megtörtént 1941-45 között, megismétlődött 1956-ban, most azok felett ítélkezünk akik a múlt rendszerben éltek és szolgáltak- szolgáltak mert mit tehettek volna mást- és ha újra fegyverfogásra kényszerítik a fiatalokat, ugyanez fog a jövőben is megismétlődni! Mert ez az ország soha nem tanul és a történelem mindig ismétli önmagát!