Mondj nemet a sorkötelezettség visszaállítására!

C.K.

#576 Lehet itt lovagolni a szavakon...

2012-01-10 21:34


Vendég

#577 *

2012-01-11 01:52

http://www.gongradio.hu/?r=40&c=227002 Ebben világos h nem lesz változás:
"A jogszabály alapján békeidőben a hadkötelesek nyilvántartása az állami szervek és más jogi személyek által vezetett adatok alapján történik majd, az állampolgárokat azonban nem kötelezik adatszolgáltatásra" Ez u.az,mint amit tavaly mondtak... ne uszitsunk mar megint feleslegesen...

Vendég

#578

2012-01-11 01:53

nem kötelezik adatszolgáltatásra, orvosi vizsgála sem lesz, ezt már tavaly tisztázták...
Katona

#579 Hadkötelezettség

2012-01-11 13:39

"A parlament decemberben hozott törvényt a nagykorú, magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárságú férfiaknak a katonai szolgálat teljesítéséhez, a sorozáshoz és a behíváshoz szükséges adatainak összeírásáról. A Hende Csaba honvédelmi miniszter javaslatára elfogadott előterjesztés indoklása szerint bár békeidőben megszűnt a hadkötelezettség, lehetőség van arra, hogy rendkívüli állapotban automatikusan, megelőző védelmi helyzetben pedig az Országgyűlés döntésével újra bevezessék."

Ha lesz is háború az hirtelen lesz! Mire elrendelik a mozgósítást már rég Szent Péter előtt fogunk vezekelni.
Arról nem is beszélve, hogy sokan nem is ott laknak ahová be vannak jelentve, nem is ott dolgoznak ahová be vannak jelentve és vannak olyan emberek akik akkor se mennek orvoshoz, ha már fél lábban a sírban vannak!
Ergo az egész úgy ahogy van hülyeség. Egy mozgósításnál semmit nem fog érni!

Vendég

#580 Re: Re: ÉN SE ENEK SE A MÁSIK KORMÁNYNAK FŐLEG AZ ILYEN SZEMÉT PÁRTNAK A KATONÁJA NEM LESZEK

2012-01-11 22:47


Vendég

#581 Re:

2012-01-11 23:04

#1: -  

Tisztelt Kesergő!

Mi abban a vívmány, hogy ifjaink se viselkedni, nem tudnak, se hazaszeretetre nevelve nincsenek, hiányzik belőlük a lovagiasság, gyávák, uninteligensek és gps nélkül a saját lakóhelyükön eltévednek? A nagyapám Szamarkandból jött haza hadifokságból gyalogosan úgy, hogy éjszaka a csillagok állása segítségével haladt, nappan elrejtőzött. Mihez kezdene ilyen helyzetben egy mai fiatal????? Segítségül jegyzem meg, hogy Szamarkand nem Magyarországon van, hanem Ázsiában, Üzbegisztánban.

További kellemes kesergést kívánok!

Egy szuper optimista

20-éves GPSel nem rendelkező fiatal!

#582 Re: Re:

2012-01-12 12:34

#581: - Re:

Kedves NEM Kesergő! Magadból indulsz ki? De irigyellek, hogy te az összes fiatalt ismered kis hazánkban! Gondolom minden estédre jut egy-egy jó buli! Ellentétben veled aki napi 12 órában húzza az igát csahogy megéljen és a családomat el tudjam tartani! Ha elvinnének katonának és Ázsiában kötnék ki mire haza érnék szerintem a családom már rég éhen dögölne, mert nem lenne ki eltartana.

Napi 12 óra robot minimálbérért- sajnos az éhenhaláson kívül nincs más alternatíva. Egy éve megvédtem egy idős nénit a buszmegállóban három keménykötésű izomagyútól, fél évet voltam a jégen súlyos testisértés vádjával!

-ha te ezt az országot szereted akkor csókolgasd a földet! Én hazám ott lesz ahol én jólélek, megbecsülnek és boldog leszek és a gyerekeimet is erre fogom nevelni -és majd azt a hazát fogom szeretni

20 éves GPS...

#583 Re: Re: Re:

2012-01-12 12:35

#582: 20-éves GPSel nem rendelkező fiatal! - Re: Re:

"Ellentétben veled aki napi 12 órában húzza az igát...."

Helyesbítés: Ellentétben velem!


Vendég

#584 Re: Re: Re:

2012-01-12 13:57

#582: 20-éves GPSel nem rendelkező fiatal! - Re: Re:

"Én hazám ott lesz ahol én jólélek, megbecsülnek és boldog leszek és a gyerekeimet is erre fogom nevelni -és majd azt a hazát fogom szeretni"

 

Furcsa felfogása a hazaszeretetnek...

Barátom! Neked halvány lila fogalmad nincs a haza fogalmáról (pusztán azt hiszed)....csak a pitiáner kis önző érdekeidet, meg a tyúkszaros kis életedet  tartod szem előtt...Ha az őseid is ezt csinálták volna, tudod most hol lennél???? Ott , ahová valók az ilyen jellemtelen emberek! NEM A HAZÁD VAN ÉRTED!!!!!!Gondolkodj el ezen...

Micimackó

#585 Re: Re: Re: Re:

2012-01-12 15:29

#584: - Re: Re: Re:

Én egyet értek a 20-éves GPS kommentjével. Azért mert ide születtem és ez a hazám én még nem fogok megélni!

Nekem nagyon is számít az én kis tyúkszaros életem! Mert abból csak egy van. Én és a családom már eleget leraktunk ennek a hazának, de ő eddig nem sokat adott vissza. Fizetem az adót, és voltam katona is.Most ott tartok, hogy egyik napról a másikra élek és a munkahelyem is bizonytalan.

Nem fogok csak azért itthon maradni és nyomorogni mert ez a hazám.

"NEM A HAZÁD VAN ÉRTED!!!!!!"

-Valóban? -lehet, de akkor a haza is legyen én értem. Ennek oda-vissza kellene működnie! De nem így működik!


Vendég

#586 Re: Re: Re: Re: Re: Lacek

2012-01-12 18:55

#585: Micimackó - Re: Re: Re: Re:

Való igaz az ember néha elgondolkodik rajta,hogy miért ilyen a kormány(mindegyik nem csak a mostani)tényleg mintha ellenségként kezelnének mindenkit.én is elgondolkodtam rajta,csak édesanyám él már a családomból,egyedül nyilván nem tudna megélni,én inkább őt támogatnám mint ezt a bűnöző bandát védjem.ennek ellenére még szerethetem a hazámat,de ha választanom kell inkább a családom.

mukk

#587 auto@autoexpom1.com

2012-01-13 01:24

A katonaság kell, én mikor katona voltam kötelezően utáltam bevonulni, mert úgy éreztem elvesznek az életemből másfél évet, viszont utólag nagyon örülök neki, és nem ölni tanítanak, hanem megvédeni magunkat, mert mindenkinek át kell élni azt a kiképzést ami felkészíti az embereket a minden napi megaláztatásra, az emberek egyenlőek a katonaságnál, nem számít ki melyen családból jött. Amik itt le vannak írva azok buta érvek Fegyelmet tanít a fegyelmezetlennek, a nagyképűnek letörik a szarvát, a lustát, rendetlennek megmutatják a rendet stb. Nagyon ráférne a fiatalokra egy 6 hónap kötelezően!!

Vendég

#588

2012-01-13 06:24

Mit akarnak a fiainktól???Mit csinálnának ott???Sorfal lennének?Mert képzést nem kaptak?-szerencsére,megszüntették...sok vissza élésre adott lehetőséget.Legyen választható ,legyen erre a célra képzett állomány!(Veszélyes ezzel játszadozni,mert sok a felelőtlen,indulatos,erőszakos ember...)
Amorata

#589

2012-01-13 06:36

577!Amikor dr.valaki egyetemi bulin teraszról lelök valakit és meghal-tegnap olvastam itt facebook-on-azokon katonaság sem segít!MÁR nem segít!Felnőtt egy generáció,és ők már oviban sem olyanok,mint előző évtizedekben...Már óvodában gond,hogy nehéz,mert nem lehet fegyelmezni,és vannak bizony 6 évesek,akik ezzel jól vissza is élnek.Meg vannak,akik a jogaikat is tudják,iskolában,csoportokba verődve...Ezeken a gyerekeken,ezen a generáción a katonaság NEM segít,csak megerősít egy agressziót,amit ki is fejezhet igazi fegyverrel,nem csak a számítógépén!!!-ez nem általános,mert én is igyekeztem sajátjaim értékre nevelni,de nehéz volt,és nehéz ma is-mert a környezet,ami körülveszi-veszélyes!
80 felett a neten

#590 Egy veterán

2012-01-13 12:48

Nekem volt balszerencsém megélni a Horthy rendszert, a világháborút, Rákosit, Kádárt és az elmúlt 22 évet!
A haza az ország sokszor egyenlő az épp trónon lévő kormánnyal. A háborúkat a gyűlöletet se a haza és a polgárai csinálják, hanem a kormányok! A haza szeretet sokszor egyen értékű a kormány szeretetével és a kormány iránt érzett ellenszenv sokszor egyenlő a haza árulással.
Ezt sajnos én saját szememmel tapasztaltam. 1941-ben semmi bajunk nem volt se a Jugoszlávokkal se az Oroszokkal mégis az akkori kormány azt mondta, hogy menni kell háborúzni. Aki megtagadta a szolgálatot azt hazaárulásért felakasztották. Aki eleget tett a behívónak az vagy fogságban vagy a népbíróság perében találta magát! 1948-ban mikor Rákosi hatalomra került semmi bajunk nem volt a nyugattal és Amerikával, mégis több százezer fiatalt besoroztak és fegyverben tartottak. Sokukat 1956-ban a felkelők ellen vezényeltek. Aki megtagadta a parancsot az agyon lőtték, aki nem az ellen meg mos zajlik büntetőeljárás!
Engem is érint az eset. Persze aki anno kiadta nekem a parancsot és aki agyon lőtte az egyik katonatársamat mert megtagadta és deportáltatta a családját azt persze nem érinti az egész! Ő él és virul, sőt nagyon magasra kapaszkodott. csak engem és más akkori kiskatonákat érint akiknek akkor csak két választásuk volt. vagy végre hajtom a parancsot, és ha a mi oldalunk győz talán nem lesz következménye, vagy nem de akkor én és a családom látja kárát!
Akárhogy is nézzük a fiatalság és a kis emberek akkor is szívtak és most is szívnak-hogy így fiatalosan fogalmazzak. Soha nem voltak-voltunk megbecsülve csak kihasználva, és ha baj volt csak baleknak voltunk jók. Ez a haza nem az a haza amiről oly sok hazafi (vagy legalábbis annak képzeli magát) ódákat zeng. Ez nem az én hazám, nem a magyar emberek hazája. Ez a hatalmaskodó nímandok országa és mi emberek-polgárok csak a bábujuk vagyunk! Ha lesz is a jövőben háború az az ő háborújuk lesz. Ha nyerünk az az ő dicsőségük lesz, ha veszítünk, akkor ők nem fogják a felelősséget vállalni. Talicskán tolva az ország vagyonát fognak menekülni, mint ez már történt oly sokszor "hazánk" történelmében. A vádlottak padján ők sosem fognak ülni, csak azok akik kényszerből vagy tudatlanságból végrehajtották ostoba önös parancsaikat. És a jeltelen sírokban se fognak soha feküdni csak azok akik józan eszüknek és ítélőképességüknek engedelmeskedve megtagadták parancsaikat!
Ez az elmúlt 100 évben már többször megismétlődött! Megtörtént 1941-45 között, megismétlődött 1956-ban, most azok felett ítélkezünk akik a múlt rendszerben éltek és szolgáltak- szolgáltak mert mit tehettek volna mást- és ha újra fegyverfogásra kényszerítik a fiatalokat, ugyanez fog a jövőben is megismétlődni! Mert ez az ország soha nem tanul és a történelem mindig ismétli önmagát!
Egy fiatal

#591 Re: Egy veterán

2012-01-13 14:08

#590: 80 felett a neten - Egy veterán

Osztom a véleményed. Aki nagyon akarja a hazát szolgálni az most is megteheti! Nagyüzemben megy a toborzás és aki vállalja biztos jövedelemhez és referenciához juthat a későbbi munkáját illetően.
De hiba sőt felelőtlenség emberek kezébe fegyvert nyomni és kényszeríteni embertársuk legyilkolására. Főleg ilyen felelősséget mellőző politikusok részéről.

Mi fiatalok nyőgünk épp elég terhet és ezt mondom azoknak akik szerint a mai fiatalok nyámnyila tutyimutyi otthonülők.

Persze vannak ilyenek is, de kevesebben mint azok akik erejükön felül teljesítve tanulnak, dolgoznak és családot tartanak el (ez alatt lehet szülőket és nagyszülőket is érteni) mert nekem feleségem és gyerekeim még nincsenek. Viszont van két nagypapám akiktől most fogják a nyugdíjat megvonni az átkosnak nevezett rendszernek tett szolgálatai miatt!

Én ilyen országot nem fogok fegyverrel szolgálni, de nem is lesz rá szükség. Ami ebben az országban megy az még a hódítóktol is elveszi a megszállás kedvét :D


Vendég

#592 Re: auto@autoexpom1.com

2012-01-13 15:51


Vendég

#593

2012-01-14 11:55

Szerencsétlenek, mondjatok egyetlen országot, amelyiknek nincs katonai védelme.
Ez olyan, mint az ember immunrendszer nélkül.
Megszüntettétek, ideje visszaállítani.
Nick

#594 Re:

2012-01-16 14:33

#593: -

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Conscription_map_of_the_world.svg&filetimestamp=20110801190355

A kék színnel jelzett országokban nincs sorozás. Ajánlom figyelmedbe Európát!

Nem a katonaságot szűntették meg, hanem a kötelező katonai szolgálatot.

 


Vendég

#595 Re: Re:

2012-01-17 21:35

#594: Nick - Re:

Megnéztem...

Finnország...Svájc...Ausztria....Norvégia...(hozzánk hasonló lélekszámú, vagy még kisebb országok)

Nem primitív országok, nem primitív lakossággal...erős állampolgári kötelességtudattal!(nálunk ez hiányzik, ha tetszik, ha nem , így van)

Náluk nem okoz gondot egy kis időt az ország védelmi képességének biztosítékára áldozni...(hogy szükség esetére ne maradjanak fegyverfogásra képtelen állampolgárok nélkül!Nekik nem esik le az aranygyűrű az ujjukról pár hónap miatt....pedig biztosan ott sem kisdedóvó a sereg...(máshol sem  az)

Nem barátocskáim!

NEKIK VAN ESZÜK!!!! (és fel tudják fogni a saját érdekeiket...és tesznek is érte...nem másra várnak..és nem keresnek kifogásokat...és nem nyüszítenek, mint a fürdős kurva) Ennyi az egész....


Vendég

#596

2012-01-18 14:36

Bár nem áll fenn a veszélye , hogy visszaállítanák a sorkatonaságot, mégis napnál világosabban látszik:
Magyarország férfilakossága be van szarva egy kis katonáskodástól....
Ezen sajnos nincs mit szépíteni!Ez tény!
Látszólag minden más fontosabb...........bár ezek zöme puszta kifogás, a kötöttségek alóli kibúvás igényének megmagyarázása..Ez is tény!!!
Egy ilyen nemzet bizony "sokra hivatott"!!!!!...és ez látszik is...Gyáva nyulak országa vagyunk, akikkel bárki (még egy miniszterelnökké avanzsált faluszéli parasztgyerek is ) röhögve azt csinálhat, amit kénye - kedve szerint akar...mert nincs vér a pucánkban!A gatyánkat lelopják rólunk és mi hallgatunk, mint szar a gazban!!!! Mert be van szarva mindenki...Mert mindenkinek csak a saját  önző kis dolgai a fontosak...amiket könnyedén elszednek tőle arra érdemtelenek...

Vászka

#597 Re: Re: Re:

2012-01-18 17:08

#595: - Re: Re:

Az a helyzet, hogy náluk a sorkatonaság 1001 féle civil vagy polgári szolgálattal kiváltható!

Tudom mert laknak ott ismerőseim barátaim. Utána kérdeztem.

Svédországban igaz csak tavaly törölték el, de valójában más a 80-as években is csak önkéntesen vonultak be. katonai összeírás és orvosi vizsgálat ugyan volt, de aki nem akart annak nem kellett bevonulnia! Van egy barátom Norvégiában aki biológus és polgári szolgálat keretében teljesítette a kötelező egyetemi szakgyakorlatot egy nemzeti parkban. De Ausztriában is él egy ismerősöm aki történész-múzeológusként hasonlóan cselekedett. Sőt ott még meg is fizetik az embert és közben a doktori iskolát is elvégezhette! Ergo választási lehetőség ezekben az országokban is van és aki nagyon nem akar annak nem kell laktanyába vonulnia, kopaszra borotváltatnia a fejét és a sárban csúszkálnia. Ezekben az országokban mind a katonaság, mind a polgári szolgálat lehetőség, választani kell, de te döntöd el, hogy mit és mikor. De akármit választasz azért megbecsülnek, megfizetnek és jó referenciának számít. Ellentétben hazánkal, ahol ha polgárira mész, hogy megtarthasd a munkahelyed dolgozol ingyen, ha elmész katonának mire leszerelsz lehet elveszíted mindened.

Ezeket az országokat alapból nem fenyegeti senki. Főleg nem Európából! Ami pedig a modern haditechnikát illeti egy nagyhatalommal szemben esélyük nem lenne!

-ergo már ott is idejétmúlta a történet.

A jövő nem a gyalogos tömeg hadseregeké, hanem a haditechnikáé! Egy atom vagy biológiai támadás ellen a sorkatonák tömegével nem sokra mész, arról nem is beszélve, hogy manapság már a WCt is számítógép húzza le utánad, elég egy jól szervezett hecker támadás és az egész katonai gépezet megbénul! Utána már azt se fogod tudni, hogy ki és honnann fog támadni.

jimydog

#598 ???

2012-01-18 17:19

Jajj de sír mindenkinek a szája.... Szerintem igenis kell a Sorkatonaság...
Csak támadjon meg valaki minket, és akkor majd látni fogjátok, mikor a fél országot megint elrabolták, hogy "hoppá, ez lehetett volna másképp is..."
Vászka

#599 Re: ???

2012-01-18 17:46

#598: jimydog - ???

Ezt az országot az elmúlt közel 500 évben mindig is támadták és rabolták!
Az első és második világháborúban besoroztak közel egymillió embert ide haza.

Volt eredménye? -NEM! Ugyanúgy elrabolták a fél országot!

Szerinted ez egy újabb háború esetén ugyan mitől lenne másképp!

Ott vannak a Szerbek. Ott is nagy üzemben ment a sorozás 20 éve. Volt értelme és eredménye? Az országuk darabokra szakadt és egy kis NATO bombázás padlóra küldte őket. Van ott egy generáció jórészt 40 alattiak akik között alig van néhány épkézláb ember.

Megjegyzem már náluk sincs sorozás

És ottvan Szadam Husein ak közel 6 milliós hadsereget tartott fenn. Aránylag modern haditechnikával rendelkezett az ország és mire ment vele?

Jani bá

#600 Re:

2012-01-18 17:57

#596: -

Van igazság abban amit mondasz!
DE!

1. Amíg én katonáskodom eltartod a családomat? -kérdem mert én ezt egyszer már végig csináltam, és a családomról pont a katonai szolgálatom alatt lett lelopva az a bizonyos gatya. És mikor ezt szóvá tettem (nemt nem akartam gyáva szarként a fűben lapítani) adtak jutalmul egy cellát a jégen. Szolgáltam a hazámat, védtem a családomat- mi lett az eredménye? -börtön, megvetés, kiközösítés!

"Magyarország férfilakossága be van szarva egy kis katonáskodástól...."

-a velem történtek után én mindenkit megértek aki be van szarva egy kis katonáskodástól!

-ha nem az ellenség lopja le rólunk a gatyánkat akkor megteszik a sajátjaink! van értelme hadakozni? -NINCS!

2. A miniszterelnök és bandájának problémáját szerintem nem a katonaságnak kéne megoldania fegyverekkel, hanem az embereknek. Azzal, ha besorozzuk a fiatalokat és a kormány ellen megyünk abból csak polgárháború lesz. Az mitoldana meg? Csak mégjobban bele süllyedünk a mocsárba.