IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Quoted post

Döme

#288 Re: Re: Re: Re:

2011-12-31 22:18

#287: - Re: Re: Re:

„Én pusztán erről a letűnt időszakról beszéltem, amit -véleményem szerint- nem szerencsés visszasírni...”

Te valamit nagyon félreértesz. Senki sem azt az időszakot sírja vissza. A mai otthonszüléseket nem javasasszonyok meg füvesasszonyok, hanem szakképzett bábák és orvosok kísérik, és szükség esetén rendelkezésre áll a kórházi háttér. Ezek „abban az időben” nem voltak; ahogy nem voltak a várható veszélyeket kiszűrő vizsgálatok, és a veszélyek, betegségek elhárítására való műtéti beavatkozások sem voltak ismertek. A nagymértékű halálozás pedig korántsem csak a babákra volt jellemző, hanem minden életkorú embert fenyegetett olyan betegségek esetében is, amiket ma már könnyűszerrel meg lehet gyógyítani.

„Én akkor is azt vallom: NORMÁLIS szakszemélyzettel, felszereléssel ellátott kórházban a biztonság alapvető szintje magasabb, mint a 'házimunka' ”

Azt vallasz, amit akarsz, ettől még a valóság ezt nem igazolja, ilyen következtetést sem a hazai, sem a nemzetközi tapasztalatok alapján nem lehet levonni. A szülés biztonságát nem az adja, hogy a normális lefolyású szülések kórházban zajlanak – sőt, az ott alkalmazott szülésvezetési módszerek, indokolatlan beavatkozások számos esetben kifejezetten növelik a komplikáció valószínűségét. Egyébként a kórházi szülészeti ellátás javítására is létezik kezdeményezés: a részben otthonszülők és otthonszülés körüli szakemberek által vitt Semmelweis Mozgalom éppen evvel foglalkozik. Ez azonban nem zárja ki a dr. Geréb Ágnes meghurcolása elleni föllépést.

Válaszok


Vendég

#291 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-01 20:52:09

#288: Döme - Re: Re: Re: Re:

"Azt vallasz, amit akarsz..."

Pontosan!!!Mindenki azt vall, amit akar...!!!

Ebben igazad van!Semmiképpen sem vallom azt, hogy G.Á: féle sarlatánok esetről esetre próbálkozzanak, lesz ami lesz alapon....ha jól tudom, nem egy haláleset fűződik a nevéhez!!! Nem véletlenül van ott , ahol van! A hasonló ismétlődéseket a büntetőjogban visszaesésnek  nevezik...

Egyébiránt mindenki szüljön ott, ahol akar, de magára vessen adott esetben.....