Rokkantvadászat...

Quoted post


Vendég

#207 Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2011-12-29 11:24

Tragikus eseményekre hívtam fel figyelmét,erre kapott választ adom tovább:

"Kérem, terjessze ezt a rövid tájékoztatót, és ne essen senki depressióba a felülvizsgálat miatt: annak örülni kellene, ha valaki rehabilitálható. Aki súlyos beteg, azt nem fogják rehabilitációra küldeni - ez meggyőződésem.

RÖVID TÁJÉKOZTATÁS

1. Akik a 62. életévüket betöltötték:
Azok a rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülők, akik 2011. december 31-ig betöltik vagy korábban betöltötték a 62. évi öregségi nyugdíjkorhatárt, olyan értesítést fognak kapni, mely szerint a nyugdíjuk összege nem változik és a korábbi évek gyakorlatának megfelelően évente emelkedni fog. A változásból semmi sem érinti őket, csupán arról kapnak tájékoztatást, hogy rokkantsági nyugellátásuk a továbbiakban öregségi nyugdíjként kerül folyósításra.

2. Betöltött 57. és 62. életév közötti rokkantaknak, valamint az önmaguk ellátására képtelen, vagy csak mások segítségével képes rokkantak:
A parlament döntésének megfelelően külön értesítő levelet kapnak az önmaguk ellátására képtelen vagy mások segítségére szoruló rokkantnyugdíjasok, illetve azok a saját jogú III. csoportú rokkantsági ellátásban részesülők, akik 2011. december 31-ig betöltik az 57. életévüket (1954-ben és korábban születettek). Ők arról kapnak tájékoztatást, hogy az eddigi rokkantsági nyugdíjukat 2012. január elsejétől rokkantsági ellátásként kapják és ez az ellátás megegyezik a korábbi nyugdíjuk összegével, továbbá évente a nyugdíjakkal azonos mértékben emelkedik az ellátásuk. Arról is tájékoztatják őket, hogy ezzel kapcsolatban jelenleg semmilyen tennivalójuk nincs.
DE:
Külön felhívják az értesítő levélben a figyelmet arra, hogy az új rokkantsági ellátás folyósítása mellett munkát is végezhetnek, azonban az így megszerzett jövedelem három egymást követő hónap átlagában nem haladhatja meg a minimálbér másfélszeresét, azaz 2012-ben várhatóan a 138 000 forintot. Ha ezt az összeget meghaladja a háromhavi átlag, akkor megszüntetik a rokkantsági ellátást.


3. Az 57. életév alatti III. csoportú rokkantak (111 ezer fő) és rendszeres szociális járadékosok (84 ezer fő:)
A kihirdetésre váró törvény értelmében azok a rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban, illetve rendszeres szociális járadékban részesülő személyek, akik az 57. életévüket 2011. december 31-ét követően töltik be, olyan személyre szabott levelet kapnak, amelyben az átalakuló nyugdíjrendszer őket érintő változásairól értesülnek.

Ennek legfontosabb eleme az, hogy 2012. január elsejétől felülvizsgálatának elvégzéséig a jelenlegi rokkantnyugdíjuk rehabilitációs ellátásra változik. Ennek összege megegyezik a korábbi ellátás összegével.
FONTOS!!!
Amennyiben az értesített személyek úgy ítélik meg, hogy az egészségi állapotuk és körülményeik akadályozzák őket a munkavállalásban (a rehabilitációban), úgy 2012. március 31-ig nyilatkozatot tehetnek az illetékes nyugdíjbiztosítási szervnél. Ebben kérhetik egészségkárosodásuk felülvizsgálatát.

A felülvizsgálat elvégzéséig a korábbi szabályoknak megfelelően munkát lehet vállalni.

A felülvizsgálat eredményeként:

- ha a kérelmező nem foglalkoztatható és rehabilitációja nem javasolt, akkor rokkantsági ellátást fog kapni, melynek összege megegyezik a korábban folyósított rokkantnyugdíjának összegével,
- ha foglalkoztatható és rehabilitációja javasolt, akkor a továbbiakban fix összegű rehabilitációs ellátásban fog részesülni, de együttműködési kötelezettség terheli az illetékes szervekkel, annak érdekében, hogy mielőbb a munka világába visszatérhessen.
A rehabilitációs ellátás azokat az embereket érinti, azoknak fog járni, akiknek az orvos szakértői vizsgálat azt állapítja meg, hogy munkavégzésre képessé és alkalmassá tehetők.

Rehabilitációs Kártya

A munkaviszony létesítéséhez az 57 év alatti rokkantsági ellátásban vagy rehabilitációs ellátásban részesülők Rehabilitációs Kártyára jogosultak, amely a munkáltatókat is ösztönözni fogja, mert a Rehabilitációs Kártyával a foglalkoztató mentesül az őt terhelő munkabér után fizetendő közterhek megfizetése alól.

Aki a felülvizsgálatát 2012. március 31-ig nem kezdeményezi, annak 2012. május 1-gyel megszűnik a rehabilitációs ellátása.

2012. május elsejét követően az érintettek már csak az új ellátásra vonatkozó szabályok szerint lesznek jogosultak rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásra.

Köszönti:

Dr. Lanczendorfer Erzsébet
országyűlési képviselő (KDNP)"

Válaszok

mozgáskorlátozott

#209 Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2011-12-29 14:10:27

#207: - Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

Köszönöm a tájékoztatódat nagyon sok sorstársam nevében is. Nagy segítséget kaptam  tőled az eligazodáshoz.

Boldog Újévet kívánok!!

Marykamami

#227 Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-01-07 14:18:03

#207: - Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

Tisztelt Képviselőasszony!

 

A következő kérdéssel fordulok Önhöz: 2012 májusában töltöm be az 57.életévemet. Kilen éve vagyok III.típusú 67% rokkant nyugdijjas.Állapotomat az Országos orvosszakértöi intézetben vizsgálták,és véglegesnek minősítettek,mivel az állapotomban javulás nem várható.

Kérdésem a következö: Nekem is kell e  benyujtanom felülvizsgálatra igényt.Vagy várhatom e ,hogy kell mennem felülvizsgálatra?


Vendég

#238 Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-01-13 12:57:08

#207: - Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

T. Asszonyom!

Ezt mind értem, csak azt nem , hogy mint pl. én aki  ez évben töltöm az 57 . évemet 2o11 aug. 19-én a Nemzeti Rehbilitácios  Hivatal szakértői  bizottságának szakvéleménye alapján a  a rehebilitálhatoóaságána komplex minősítése alapján a rehabilitáció nem ajánlott, akkor négy hónappal később , miért kell  vizsgálatra jelenkezni talán azóta meggyógyultam?

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-18 20:38:02


CUKORKA

#335 Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-04-14 09:02:40

tISZTELT kÉPVISELŐ ASSZONY!!!  ENGEM IS LEVADÁSZTAK!!  "HÁLA ÖNNEK ÉS A TÖBBI PARLAMENTI KÉPVISELŐNEK!!" HOGYAN VÉGZI A MUNKÁJÁT ÖN ÉS A TÁRSAI???  HISZEN NEM AZ ÖNÖKET MEGVÁSZASZTÓ EMBEREKET KÉPVISELIK A PARLAMENTBEN!! VISSZA ÉLNEK A  VÁLASZTÓK BIZALMÁVAL!!SZÉGYELJÉK MAGUKAT  ÉS ÖN ORVOS IS RÁADÁSUL!!! JAJ JAJ!!!ÉN IS REHABILITÁLHATÓ LETTEM HIRTELEN SÚLYOS BETEGSÉGEIMMEL  2011 NOVEMBER ÉS 2012 MÁRCIUS 6  ,4HÓNAP TET EL KÉT VIZSGÁLATOM KÖZÖTT. DE ÖNÖK MIÉRT NEM TEREMTETTÉK MEG A FELTÉTELEKET  A ROKKANTAKNA A MUNKÁHOZ, MIELŐTT  AZ   ÚJ SZABÁLYOZÁST ÉLETBE LÉPTETTÉK?? EZ KÉREM FÉL MUNKA A KORMÁNY RÉSZÉRŐL ÉS JÓ PÉNZT IS KAPNAK ÉRTE!!!!! A KISEMBERT KIRÚGNÁK,HA ÍGY DOLGOZNA A MUNKAHELYÉN!!!EGÉSZSÉGESNEK SINCS MUNKA, MERT 23 ÉV ALATT ELADTÁK MINDENKORI POLITIKUSAINK  A SOK EZER EMBERT  FOGLALKOTATÓ  GYÁRAKAT .ÜZEMEKET ,GAZDASÁGOT..AZ ORVOSOK FELSŐBB UTASÍTÁSRA " DOLGOZNAK" A BIZOTTSÁGOKBAN  ,NEM TUDÁSUK,ORVOSI ESKÜ  SZERINT.ERRE A MI KORMÁNYUK UTASÍTÁSA KÉNSZERÍTI ŐKET!!! A MUNKAÜGYI KÖZPONTBÓL OTT "DOLGOZÓ"HÖLGY  ÚGY NYILVÁNÍTOTT REHABILITÁLHATÓNAK,HOGY NEM IS ISMERTE AZ ÁLLAPOTOMAT,BETEGSÉGEIMET!!!! EZ HIVATALI VISSZA ÉLÉS!!!! 37.660 FORINTOT FOGOK KANPI, FÉL ÉVE NINCS ELLÁTÁSOM,0FORINTBÓL ÉLEK JELENLEG !!! MINDEN SZOLGÁLTATÁST KIKAPCSOLNAK NÁLAM JÖVŐ HÉTEN,ÉS ÍGY HAMAROSAN ELVESZÍTEM A LAKÁSOM IS!!! EBBŐL AZ ÖSSZEGBŐL ÖN ÉS TÁRSAI VAJON HOGY ÉLNÉNEK MEG!!!????NAPONTA KÖLTENEK ENNYIT!!!!DE ÉN NEM HAGYOM ENNYIBEN A" LEVADÁSZÁSOM" JOGI UTRA VISZEM A KORMÁNY ÉS PARLAMENTI KÉPVISELŐKKEL SZEMBEN!!  REMÉLEM SOK KÖVETŐM LESSZ EBBEN. ALAPVETŐ  JOGAIMAT VETTÉK EL TŐLEM AZ ÉLETHEZ!!!!  NEM TUDOM A LAKÁS REZSIMET FIZETNI MÉG ALAPVETŐ ÉLELMISZERT VÁSÁROLNI SEM ,SÁRBA TAPOSSÁK A MÉLTÓSÁGOMAT  AZÉRT MERT BETEG VAGYOK!!!  DE LEHETNEK MÉG ÖNÖK IS, TUDJÁK MEG MILYEN, ILYEN ÉLETHELYZETBE KERÜLNI,ÉS ENNYI PÉNZBŐL "ÉLNI"!!!!  SAJNOS LENÉZIK ÉS LEMINŐSITIK HAZÁNKAT ,POLITIKUSAINK MIATT   AKIK CSŐDBE VISZIK HAZÁNKAT,EMBEREKET NYOMORBA KÉNYSZERÍTENEK!!! SZÉGYEN!!!!!

Egy anya!

#441 Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-11-05 23:08:13

#207: - Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

T: DOKTORNŐ! TELJESSEN IGAZAVAN NEM KELL FÉLNI SEMMITŐL,ŐN SZERINT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOST FIGYELJEN ÉS GONDOLKODJON EL RAJTA! LÁNYOMNÁL 2006-BAN VASTAGBÉL FEKÉLYT ÉS SZÜKÜLETET ÁLLAPÍTOTTAK MEG, RÁ EGY HÓNAPRA CROM BETEGSÉGET. JÖTTEK A GYÓGYSZEREK, SZÍVRITMUS ZAVAR, IZÜLETIGYULLADÁS, STB. MIND EZEK ÚTÁN 30-ÉVESEN 27KG -OS TESTSULYAL. 2012 JÚLIUSÁBAN EGÉSZSÉGESSÉ NYILVÁNITOTTÁK,EHEZ MIT SZÓL??? TUDJA MIT KÍVÁNOM AZOKNAK AKIK EZT A TÖRVÉNYT HOZTÁK ÉLJÉK ÁT AZT AMIT ÉN A 6-ÉV ALATT. MERT AZ ÉN LÁNYOM MEG KÉRDEZTE TŐLEM MOND ANYA ÉN MINEK ÉLE, VISZONT KÍVÁNOM ŐNÖKNEK IS,HOGY A GYERMEKÜK EZT KÉRDEZZE!!!!!! NEM KELL FÉLNI ÉN IS ROKKANT VAGYOK ÉS MÍG EL NEM VESZIK TŐLEM IS AZT AZ 54,000-FT OT ADDIG TUD ENNI IGAZ,HOGY DIÉTÁZNI NEM.

Iko

#446 Re: Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

2012-12-14 13:16:29

#207: - Válaszinformáció Lanczendorfer képviselőasszonytól

Tisztelt Asszonyom! Hogyan lehet az ,hogy egy agysorvadásban szenvedő ember Önök szerint rehabilitálható ,de nem tartják szűkségesnek a rehabilitációját ? Előre is köszönöm a válaszát!