A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Quoted post


Vendég

#19

2011-12-11 14:47

A végén még kiderül hogy tulajdonképpen hasznos és jó dolog az ívó harcsákat lefogni és haza vinni.
Ugyan kérem...
Ha az összes nemes halunknak jár az ívás ideje alatti TELJES,KIVÉTELEK NÉLKÜLI VÉDELEM,akkor ez ugyanúgy megilletné a harcsákat is.Ha a ponty megkapta ezt a teljes védelmet ( Magyarországon a csapból is ponty folyik ) akkor a legnagyobbra növő halunk miért nem élvezheti ugyanezt a védelmet?Miért olyan nehéz ezt elfogadni?A többi nemes halat sem zavarjuk és nem horgászunk rá ívási időben...vagy maga igen?Személy szerint pontosan ismerem a fészekhorgászatot és tudom hogy mi hogy működik...de ezen nincsen mit szépíteni...egy ívó halat lefogni és megölni ( főleg egy kapitális harcsát )minden szemszögből ETIKÁTLANNAK tartom és pont.Ezen nincsen mit megmagyarázni és kifogásolni.Vajon miért jár már lassan az összes harcsa horgász ( aki teheti ) külföldre horgászni.Beleértve a szakíróinkat és híres Magyar horgászokat.Miért kell az Ebro folyón vagy egy hazai magán tavon bemutatni (cikkekben,videókban,filmekben) a kuttyogatást vagy egyéb más horgászmódszert.

Válaszok

Olti Miklós

#21 Re:

2011-12-11 15:11:05

#19: -

Kedves "Vendég"!

Kérem olvassa el, amit írtam az álláspontomról, mielőtt legázol!

Mégegyszer Önnek is és a többi hosszászólónak is szeretném kihangsúlyozni, hogy nem azzal nem értek egyet, hogy a harcsákat ne lehessen kifogni ívásidőben, hanem azzal nem, hogy ezt ezzel a szabállyal meg lehet akadályozni!

Mert a tények azt mutatják, hogy ez a jószándék nem valósítaná meg ezt a célt! Hanem az esetek túlnyomó többségében arra vezetne, hogy a kisebb árkokba, befolyókba feljövő harcsákat "átutalná" a horgászoktól a rabsicoknak, orvhalászoknak.

Ezért az a véleményem, hogy első lépésként olyan körülményeket kell teremteni, hogy ez a cél megvalósulhasson! Amíg ez nincs meg, addig ez a törekvés szép, sportszerű, kívánatos, de utópisztikus törekvés!

Helyesbítenem kell a hozzászólását abban is, hogy a Balatonon évtizedek óta nincs pontytilalom sem! Bizonyára az ezzel foglalkozó szakemberek tudják, hogy miért nincs!