A Bükk és a Börzsöny természeti értékeinek megóvásáért!

Quoted post

Kemenceiek!

#22 Levél a Zöldhatóságnak!

2018-12-18 15:46

Tisztelt Kormányhivatal!

Németh Eszter és Egres Béla vagyunk természetvédők! Mind a ketten kötődünk Kemencéhez és a Börzsönyhöz. Nagy örömmel vettük a kormány döntését mely megvétózta a kemencei kisvasút továbbépítését.

Levelünk apropója egy közérdekű bejelentés mely a kemencei vasúthoz kapcsolódik.

Hivatalosan ez a vasútvonal csak a Fekete völgyi panzióig közlekedik. Fenn Hamuháztól azonban van egy kb két kilométeres szigetvasút amit ebben az évben - meglátásunk szerint - engedély nélkül felújítottak és mint hajtánypálya üzemeltetik.
Kérésünkre nem adtak semmiféle tájékoztatást, térképen ez a működő szakasz nincs jelölve, honlapja nem publikus pedig üzemel! Most a téli időszakban egy részben kutyák részben emberek vontatta szánkó járatot is fenntartanak. Mind a két szolgáltatás fizetős és szerintünk nincs egyikre sem engedély!

A szigetvasutat és a szánkó járatot a Kósza Krónikások tartják fenn. Az állomások ki is vannak táblázva! Ez a szervezet egy okkultista  természetjáró szervezet. Biztos, hogy a kisvasút üzemeltetőinek a tudtával üzemeltetik ezt a vonalat, hisz korábban ők újították fel. 
magával a múzeumvasúttal semmi problémánk nincs, hisz ez egy valódi kuriózum, de az utóbbi időben több olyan jármű is érkezett ide amik meglátásunk szerint nem biztonságosak, folyik belőlük az olaj amivel a környezetet is szennyezik. Maguk a vasút üzemeltetők viselkedése is hagy némi kívánnivalót maga után. nem szeretik a negatív kritikát, a facebookról is minden ilyen írást törölnek. Többünket is kitiltottak már az oldalról jogtalanul! 
A Kósza Krónikások gyakran tartanak furcsa szeánszokat a múzeumvasút telephelyén és a csarna völgyi kulcsosházakban. Gyakran voltak a kisvasúton éjszakai menetek is aminek keretében ittas személyeket szállítottak. Több éjszakai kiránduló is beszámolt ezekről az eseményekről. Ezek a helyi keresztény közösséget mind-mind megbotránkoztatják! 
A Kósza Krónikások részéről Kalangyáné Varga Zsófia szokott válaszolni kérdéseinkre, de kielégítő választ soha nem ad. Többször is felbukkant itt Kemencén és sokszor elég durván beleavatkozott a helyi közösség életébe. Nekem a barátomat csábította el, és más párok kapcsolatát is tönkretette, de ez egy másik történet. Ő is a kisvasútnál dolgozik, legalábbis az elmondása alapján, igaz mozdonyt vezetni vagy vágányt építeni soha nem láttuk!
Úgy gondoljuk, hogy a múzeumvasutat és magát a kisvasút telephelyét nem minden esetben használják a rendeltetésüknek megfelelően és üzemeltetés közben több szabályt is áthágnak. 
Hivatalosan november 1-től nem közlekedik a kisvasút, de most decemberben is gyakran járt a vonat és a szigetvasúton is folyamatos a hajtányozás most a téli időszakban. Kíváncsiak lennénk, hogy az üzemidőn kívüli utasszállításból, szeánszokból és a szigetvasútból milyen és mekkora bevételek származnak és ezeket a bevételek milyen célra fordítják!

Szeretnénk kérni a Tisztelt Kormányhivatalt, hogy vizsgálja ki ezeket a furcsa eseteket. Ez a helyi közösség és az ide látogatók érdekét is szolgálja! 


Németh Eszter és Egres Béla kemencei természetvédők!

Válaszok

Pofa

#23 Re: Levél a Zöldhatóságnak!

2018-12-20 08:26:48

#22: Kemenceiek! - Levél a Zöldhatóságnak! 

Gratulálok! Ehhez már pofa kell. Soros Gyuri hol marad? 

Re.

#29 Re: Levél a Zöldhatóságnak!

2019-01-03 07:47:24

#22: Kemenceiek! - Levél a Zöldhatóságnak! 

Nocsak mi történt? 
Valaki megcsókolt egy békát és királylány helyett mozdony lett belőle? Vagy valakit a kószák mozdonnyá változtattak?