A Bükk és a Börzsöny természeti értékeinek megóvásáért!

Quoted post

Németh Eszter

#7 Kemence egy békés falu volt!

2018-11-21 16:00

Kemencéről származom és a mai napig visszajárok ide. Amíg el nem készült a kisvasút addig ez egy nyugodt, erkölcsös és békés környék volt a szomszédos Bernecebarátival együtt. Nem véletlen, hogy a Jehova Tanúi is sokáig ide jártak kirándulni. A kisvasútnak hála a Csarna völgy egy túrista tranzit út lett Kemence pedig az autópálya melletti benzinkút és pláza. Mindenféle népség ide tódul- olyanok akik korábban nem voltak kívánatosak itt. A sok túrázó szemetel, az utcán és az ösvények közepén végzi a dolgát! Tíz éve még ilyesmi nem volt. Sokan bulizni és inni járnak ide amihez a kisvasút szolgáltatja az alapot. Ez már nem múzeum vasút, hanem kocsma vasút. Az lenne a jó, ha teljesen megszűnne, vagy ha már ragaszkodunk a múzeum vasút jelleghez akkor visszavágni a vonalat a strandig!
Vannak olyan tervek is, hogy drótkötél pályát építenek a Nagy Hideg hegyen keresztül összekötve a kemencei és a királyréti vasútakat, de vannak tervek a bernecebaráti kisvasút felélesztésére is! Ha ezek a tervek megvalósulnak akkor állat és növény nem marad a Börzsönyben! 
Ami itt van Kemencén és a Csarna völgyben az már nem állapot! Lassan élhetetlen elsz az egész vidék!

Válaszok

Olívia a túrázó!

#8 Re: Kemence egy békés falu volt!

2018-11-22 07:39:56

#7: Németh Eszter - Kemence egy békés falu volt! 

1. Hogy kerültek a képbe a jehovások? Jaaa - ők bejöhetnek Kemencéről a városba prédikálni, de a büdös városi paraszt az maradjon otthon? A hajam és az öltözetem miatt engem mindig megtalálnak és kicsit már bosszant a zaklatásuk, de azért én ne menjek Kemence környékére kirándulni, pedig oda nem mini szoknyába meg tűsarkúba megyek!
2. Ok a büdös városi paraszt maradjon a városba és szagolja a benzingőzt- megjegyzem se jogsim, se autóm- de akkor a falusi suttyó se jöjjön a városba, csak mert a vizes zsömle három forinttal olcsóbb és párosával árulják  fekete csipkés bugyit!
3. Én tíz éve heti rendszerességgel túrázom! Soha nem szemeteltem és soha nem végeztem a dolgom az ösvény közepére. Ha dolgom volt mindig elmentem egy fa vagy bokor mögé. Ha jól tudom az állatok segge sincs bevarrva, nem ismerik az angol vécét, de 0-24-ben az erdőben élnek. Az ő ürülékük nem zavar?   

4. (ráadás) Németh Eszti! Te nem az az elálló fogú, elálló fülű sztk szemüveges lány vagy? 
Én is ismerős vagyok Kemencén- emlékszem egy ilyen lányra, úgy húsz év távlatából! 

5. (csak, hogy még egy legyen) A Csarna völgyében mindig is nagy volt a turista forgalom! Ha ez valakit zavar akkor kezdeményezze a teljes Börzsöny lezárását! Megnézném, hogy utána miből élnének a környékbeli települések! 

Bernát

#9 Re: Kemence egy békés falu volt!

2018-11-22 15:30:12

#7: Németh Eszter - Kemence egy békés falu volt! 

Esztike ez nem, a kisvasút miatt van. Változnak az idők. A falu útjain is nagy a forgalom akkor is ha nem jár vonat. Be lehet zárni mindent, és szépen elnéptelenednek a falvak.

Tamás

#18 Re: Kemence egy békés falu volt!

2018-11-29 07:57:36

#7: Németh Eszter - Kemence egy békés falu volt! 

Ok a kisvasút nagy kárt okoz a természetnet!

Ez vajon mekkora kárt fog okozni:

Az erkölcsös élet törvényi szabályozásáért!

??????
Informatikus vagyok és vállalkozó. Nem vagyok házas, de van barátnőm. Havi kb 1 millát fizetek be adó formájában a nagy közös kalapba, amiből a te szektádnak is csurran cseppen! 
Sok hozzám hasonló ember van még ebben az országban. Ha ez megvalósul - márpedig ha a 6. hozzászólás igaz akkor az EMMI hivatalból foglalkozott a JT elgondolásával- akkor az jelentős kivándorlást és adókiesést fog eredményezni amivel ti sem fogtok túl jól járn. 
Arra gondoltál kedves Eszter, hogy a falud miből fog megélni, ha elmaradnak a kirándulók és a helyi éttermeket, panziókat is csak a házasok látogathatják?