Kizárólag az énekelni/zenélni tudó személyek énekelhessenek/zenélhessenek fizetségért!

Quoted post

Nagyszínpad!

#111 Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-25 12:37

#109: - Re: Re: Re:  

 Nem lehet hogy a ti kis világocskátokon érdekköröcskéteken kívül minden kívülálló és másik oldalról érintett jobban rálát a kérdésre? Nem lehet, hogy fáj az igazság?Sikerült megfűzni pár ismerőst, aláírták, ebben ennyi volt. Bár  magam részéről hiányolnám a fórumot, mert a haverokkal ide járunk röhögni. Csak hallgatóság vagyunk. Sem éttermünk, sem zenekarunk. Jó pár kommentről egy tata jut eszemben: Uhrin Benedek. Mások szivatásától még nem lesz rátok nagyobb igény. Se papírral, se anélkül. Kimentetek a divatból. Ennyi volt. Vagy emelt fővel elfogadjátok, vagy kiröhögtetitek magatokat. Egyelőre a másodikra van nagyobb sanszotok. 

 

 

Válaszok

Adrián Fülöp
A petíció szerzője

#112 Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-25 15:19:00

#111: Nagyszínpad! - Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad! 

Ahhoz képest, hogy állítólag Önöknek sem éttermük, sem pedig zenekaruk nincs, eléggé "beavatottnak" látszanak a témában!

Akkor válaszolnék:

1. Igen, lehet hogy másnak jobb rálátása van, az viszont teljesen kizárt, hogy egy az egyben ugyanazokat az érveket hozza fel mindegyikük, ugyanazzal a magyarázószöveggel .... ami ráadásul szóról szóra ugyanaz, mint a 2006-os vizsga-elleni petíció szövege :) ilyesmi csak akkor fordulhat elő, amikor: 1, ugyanaz a személy írogat vagy 2. valaki papagáj módjára ismételgeti más "rálátását", tehát nem a saját véleményét írja le. Ráadásul egy "kívülálló" rálátása hiányos, hiszen mivel kívülálló, ugye nem látja és nem ismeri a szakmán-belüli tényezőket, sem pedig a jelenlegi helyzetét.

2. De, nagyon fáj az igazság és pontosan azért fogalmazódott meg a petíció szövege: az igazság pedig az, hogy mára a "zenészt" már nem szakmának tekintik, már nincs tekintélye, mivel ma már bárki "zenésznek" vagy "énekesnek" nevezheti magát, akár semmilyen tudás nélkül. Na, ezt szeretnénk visszafordítani. Ahogy én sem szólok bele abba, hogy az Ön vagy Önök szakmájában mi hogyan működjön, szerintem az a minimum, hogy Önök se szóljanak bele olyanba, amihez nincs közük.

Mondjuk az üzenetből egyértelműen az jön le, hogy Önöknek igenis van hozzá közük és igenis érintettek lennének, különben nem vennék a fáradságot, hogy a kis sértegetéseiket leírják.

Az a helyzet, hogy van aki egyszerűen nem alkalmas erre a szakmára. Ezért ahelyett, hogy egy neki megfelelő hivatást talált volna, inkább szétrombolt egy teljes szakmát, levitte egy olyan szintre, ahol ő is meg tud felelni. Ezt viszont fölöslegesen tette, hiszen ettől ő nem lesz más, csak egy hobbi zenész. Ezt vagy emelt fővel elfogadja, vagy pedig kiröhögteti magát. Egyelőre a másodikra van a legnagyobb esélye (ez a "sansz" szó magyar megfelelője)

További szép olvasgatást!

Adrián Fülöp
A petíció szerzője

#113 Re: Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad!

2016-10-25 16:01:52

#111: Nagyszínpad! - Nagyszínpad! Nagyszínpad! Nagyszínpad! 

 P.S. egy dologban teljesen igaza van: Önnek vagy Önöknek tényleg semmi közük a zenéhez