Tiltakozunk az ebadó bevezetése ellen!!!

Quoted post


Vendég

#306

2011-11-17 23:14

Hát nem tudom ki olvasta el a törvénymódosítást de az is benne van hogy ivartalanított kutyus után nem kell fizetni.... Tehát kedves gazda elviszi dokihoz, ivartalanítja a kutyusát és le van tudva az egész dolog. Ebből adódóan a későbbiekben nem kell attól tartania hogy egyszeribe 6 kiskutyával találja szembe magát... És így mindenki boldog: a gazdinak (ha egyáltalán foglalkozik vele,és nem dobja ki a kocsiból a kicsiket az első utcasarkon) nem kell félőrült módjára gazdikat keresni,a járókelő,mert nem kell félnie a hordába verődött kidobott kutyáktól, és a menhelyek hogy idővel nem kell 100 férőhelyre 200 kutyát betuszkolni. Aki meg sajnálja azt a 10-20e ft-ot ivartalanításra, az vagy ne vegyen kutyát, vagy kívánom neki hogy jöjjön haza a kutyája 4-6 kölyökkel és legyen pár álmatlan éjszakája a kicsik miatt.

Válaszok


Vendég

#308 Re:

2011-11-17 23:55:07

#306: -

Sajnos vagy hál' Istennek Te nem a mai magyar valóságban élsz!

Abban igazad van, hogy intelligens ember kb. úgy gondolkodik, ahogy leírod, és ha szerencsés módon munkája és jövedelme is van a megvalósításhoz, akkor úgy is cselekszik!

DE: nem minden kutyatartónak van manapság mifelénk megfelelő munkája és jövedelme egy méltó élethez, és nem is minden kutyatartó elég intelligens! Nem mindenki tud 10-20 ezrekkel dobálózni, és nem is mindenkinek vannak álmatlan éjszakái a kidobott állatok miatt!
Ebből adódik aztán a baj, a kidobott állatok tömege! Pl. oltási időszakokban már régóta jellemző, hogy megugrik a kidobott állatok száma!!!

És a szerencsétlen kidobott állatokat ma még leginkább a sintér várja! :(((((

Ezért nem lenne szabad addig ebadót kivetni, amíg az állatmentés megfelelő feltételeit meg nem teremtik végre Magyarországon!

...Hogy majd az ebadóból erre is futja? Ne reménykedjen senki ebben, amíg az ebadót hivatalosan "ebrendészeti hozzájárulásnak" hívják, mert az "ebrendészet" éppen hogy a sintérek egyik fedőneve!