Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#6458 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-05 08:47

#6455: - Re: Re: Re: Re:  

Igen, de azt is bizonyára tudod, hogy a sorstársaink zöme most éppen a QPT kötvények, illetve azok 2008 előtti hozamainak elvonása miatt nem kap semmit. Itt nemcsak az elvonás etikátlansága merül fel, de a jogtalansága is, mert a QPT-k esetében nem volt fiktívezés, sikeres lezárult kötvényprogram volt. Persze erről most nem beszél senki. Ha kötvény, vonjuk el a hozamát, és így kevesebbet kell fizetni.  

Válaszok


Vendég

#6459 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-05 09:03:12

#6458: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Igen, egyértelmű, a cél vonjunk le mindent amit találunk, mindegy mi is az, lényeg ne kelljen annyit fizetni. Ha lesz törvénymódosítás, kétlem, hogy olyan lesz amiben a valóban korrekt(ebb) elszámolás irányában indulnának el. Az mindenesetre sokatmondó, hogy 200 milliárdos kár esetén az ügyfelek "elszámolása" pár sor. Miért nem lehetett KÖTVÉNYENKÉNTI (több évet átölelő kötvény esetén vételtől fordulóig majd fordulótól fordulóig kimutatott) tételes elszámolást (hozam, befektetett tőke, stb) kiküldeni ?

Amúgy a QPT-t én magam nem tudom megítélni, mennyire volt sikeres. A lejártakor már mentek a QFH-s, QFF-es kötvények, nem vagyok biztos benne, hogy nem azok BEFIZETÉSEIBŐL írták jóvá a hozamokat 2012-ben a QPT-s kötvénytulajok esetén. Persze mint írom, ehhez látni kellene MI is lett a QPT-ből, milyen ingatlanok lettek fejlesztve, mekkora értékben, mekkora QPT kötványállományból, stb, stb... Ezt mi nemigen fogjuk megtudni soha sem - sajnos, mint oly sok dolgot ebben az ügyben -, ezért nem lesz nehéz ezekre is ráhúzni, hogy "nem történt gazdasági tevékenység..." azaz levonhatók...