Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#6459 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-05 09:03

#6458: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Igen, egyértelmű, a cél vonjunk le mindent amit találunk, mindegy mi is az, lényeg ne kelljen annyit fizetni. Ha lesz törvénymódosítás, kétlem, hogy olyan lesz amiben a valóban korrekt(ebb) elszámolás irányában indulnának el. Az mindenesetre sokatmondó, hogy 200 milliárdos kár esetén az ügyfelek "elszámolása" pár sor. Miért nem lehetett KÖTVÉNYENKÉNTI (több évet átölelő kötvény esetén vételtől fordulóig majd fordulótól fordulóig kimutatott) tételes elszámolást (hozam, befektetett tőke, stb) kiküldeni ?

Amúgy a QPT-t én magam nem tudom megítélni, mennyire volt sikeres. A lejártakor már mentek a QFH-s, QFF-es kötvények, nem vagyok biztos benne, hogy nem azok BEFIZETÉSEIBŐL írták jóvá a hozamokat 2012-ben a QPT-s kötvénytulajok esetén. Persze mint írom, ehhez látni kellene MI is lett a QPT-ből, milyen ingatlanok lettek fejlesztve, mekkora értékben, mekkora QPT kötványállományból, stb, stb... Ezt mi nemigen fogjuk megtudni soha sem - sajnos, mint oly sok dolgot ebben az ügyben -, ezért nem lesz nehéz ezekre is ráhúzni, hogy "nem történt gazdasági tevékenység..." azaz levonhatók...

Válaszok


Vendég

#6464 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-05 09:44:23

#6459: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Hogy miért volt a QPT sikeres?

Egyrészt, akármi is történt a Q-nál, azért elég sok ingatlant vettek korábban, és tudomásom szerint pontosan ebből.

Másrészt, ha már akkor is csaltak, akkor a felügyelet munkatársait be kell zárni a Tarsoly mellé, és nemcsak a mostaniakat, hanem a régieket is visszamenőleg, úgy ahogy most tőlünk több mint tíz évre visszamenő hozamot is elvonnak.

Azzal, hogy elvonják a QPT-k, és azok 2008 előtti hozamát is, és ezt törvényben is rögzítik, lényegében elismerik a felügyelet felelősségét! Azért az mégiscsak abszurd, hogy a Q állítólag már régóta csalt, lopott, hazudott, de ezt sok éven át, egyik kormány alatt se vették észre. A Q sohasem kapott komoly büntit, rádadásul az utolsó évekig tőzsdén lévő, vagyis transzparens, nyereséges (!), igaz nagyon eladósodott cég volt. Hol voltak a pézügyi ellenőrök, hogy történt az auditálás? És miért adott neki az MNB 2014 végén bank alapítására engedélyt. Ez csak patyolattiszta, átvilágított cégnek jár, amilyennek az MNB akkor találta!!! Rá pár hónapra rájött, hogy tévedett, több, mint tíz évre visszamenőleg. De az államnál ezért nincs felelősségre vonás, a befektetőknél viszont van. Majd lesznek perek, és figyeld meg, hogy ezek a kérdések, különösképen a QPT hozamának elvonása mennyire középpontba fog kerülni. Szerintem még erre se ügyeltek a jogalkotók, annyira fontos volt a hozamok minimalizálása és a bankok szava. 


Vendég

#6467 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-05-05 10:33:09

#6459: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Nekem nem volt QPT-m, de ha lett volna, biztosan perre mennék a jogi ismereteim alapján.

A QPT-k hozamát ugyanis arra hivatkozva vonták le, hogy a cég már ezen ingatlankövények kibocsátásakor is csalt, majd ezt követően is a csalásból fizetette ezen kötvények hozamait. Kemény dolga lesz annak az ügyvédnek aki ezt majd be akarja bizonyítani. Elvileg persze be lehetne bizonyítani, de csak akkor ha ezekre az évekre is visszamenőleg pontosan feltárják és nyivánosságra hozzák a Q. müködését. Abban aztán biztosak lehetünk, hogy ez az ami napjainkban nem fog megtörténni. És ha nem történik meg, akkor az se bizonyítható a bíróságon, hogy jogos a QPT-k hozamának elvonása.