A családok nevében

Quoted post

András

#23 Re:

2016-05-02 17:12

#4: -  

 Egyrészt nyilván család vagytok, de itt családalapításról volt szó. Ez magyarul szerintem férfi és nő tartós kapcsolatát jelenti akik gyerekeket nevelnek. Ti nem így lettetek család.

Válaszok


Vendég

#31 Re: Re:

2016-05-02 21:27:45

#23: András - Re:  

 Egyetértek Andrással, nem írom alá a petíciót, mert szerintem többszörös félreértés az alapja. Itt család alapításról van szó. Nem mondom ,hogy nem lehet jó szándék, ha valaki egyedül akar örökbe fogadni gyermeket és így családot alapítani, de általában egy férfi és egy nő köti össze az életét és akar gyermeket válalni. Ezt nem is szabadna relativizálni. A nem teljes családban élők a saját tapasztalataik alapján is támogatniuk kellene a teljes családokat minden területen. 25 éve vagyok nős az első feleségemmel és sok elvált ismerősöm, barátom van, özvegy is van, sajnos. Drukkolok és segítek, ahogy tudok és akinek tudok, aki alfogadja, teljes családosnak, nem teljes családosnak.

Minden tiszteletem, annak, aki egyedül próbálja nevelni gyermekét, de a nő az anya és nem férfi, apa, nem is egészséges ha az akar lenni. Vica-verza.

Meg kellene nézni, hogy milyen nyelven ment le az interjú, a magyar lehet, hogy csak fordítás és a "több ezer éves hagyomány", csak évezredes hagyományként hangzott el és így már értelemsebb. Mindegy nem ez a mondani valója lényege.

Sok szempontból nem értek egyet a miniszterelnökünkkel, soha nem is szavaztam rá és pártjára, de tisztelem azon honfitársaimat és döntésüket, akik rá szavaztak. Véleményem szerint ebben az interjúban védeni akarta a hagyományos családmodellt a Spanyoloknál már törvényes melegházassággal szemben. És ebben teljes mellszélességgel kiállok mellette, akár sikerül félremagyarázni az interjúját, akár nem.

Üdv.

L

#51 Re: Re:

2016-05-04 09:59:23

#23: András - Re:  

 Ne már! Ezt most komolyan gondolod, hogy ha valakit ott hagynak mondjuk a gyerekével, mert csak megcsinálni volt könnyű, ennek ellenére ő mindent megtesz azért, hogy szeretetben felnevelje és valamilyen szinten biztosítsa neki a teljes családi érzést, azt te nem nevezed családnak, mert nincs ott a hím? (Férfinak most ne nevezzük, annak nem a gyerekcsinálási képesség a lényege.)
Mégis akkor milyen szóval illetnéd azt a szeretettteli közösséget, ahol egy Anya neveli a gyermekét - és igen, egyedül, mert így járt, így döntött stb. ?
A család szót kisajátítani egy viszonylag szűk réteg számára - bármennyire is az volna a jó állapot: papa-mama-gyerek és sok-sok szeretet - nemhogy nem fair, de valóban bántó azokkal szemben, akik bármilyen okból is, de egyedül nevelik a gyermekeiket.