Kiállunk az üzletek vasárnapi zárvatartása mellett!

Quoted post

V

#1014

2016-04-15 12:47

Olvasom a sok kommentet, hogy a kereskedelemben dolgozók is emberek és jár nekik a vasárnap... Igen mindenki megérdemelné legalább azt, hogy egy héten legyen egy nap munkanélkül. De ez a "sajnáltatás" és túl dramatizálás már nem kellene. Akik az egészségségügyben dolgoznak vagy akár a tűzoltók, gyárimunkások és még egynéhányan, akik azt se tudják mit jelenet már a "kirándulás" vagy akár a "pihenni" szó ők nem háborognak, amikor egy ápoló végig dolgozik 12 órát haza megy fáradtan aztán másnap ismét előlről kezdi és ez így megy napokig vele senki nem érez együtt a sok munka miatt. Vasárnapi bolt nyitva tartást egy egyszerű munkabeosztással meglehetne oldani egyik vasárnap XY megy másik vasárnap XZ megy dolgozni meg amúgyis nem non stop munka idő van... Értem én, hogy kellemetlen a munka meg ott a család stb. De ha körülnéz az ember a nagyvilágban külföldön is van vasárnapi nyitva tartás, lehet szidni az országunk a politikát meg egyebeket, de azzal senki nem ér el semmit.

Válaszok


Vendég

#1032 Re:

2016-04-16 04:53:31

#1014: V -  

 Tisztelt Kommentelő!
Tudni kell (kellene) a más szakmákhoz hasonlítgatónak, hogy amihez a kereskedelmet hasonlítja az miben "rokon szakma". Más a kereskedelem mint a vendéglátás, vagy az idegenforgalom, vagy a közszféra szolgáltatásai, vagy épp az említett készenléti munkák (egészségügy (orvosi és kórházi ügyeletek, katasztrófavédelem, belügyi készenléti szervek). Az Unióban, ahová tartozik az ország zömében kifejezetten TILTOTT a vasárnapi munkavégzés vagy bármilyen olyan tevékenység végzése ami másokat a heti pihenőnapon (!!!) bármilyen módon zavar, és ahol lehet ott is nagyon szigorú elvárások és szabályozásokal és kontroll mellett tehetik.
Itt jelenleg 500 ezer embert tettek másodrendű állampolgár (kereskedelmi rabszolgává) egy politikai sakktáblán, és ne felejtsük el, ahogy ezt "megoldották" bárkivel megtehetik. (...és e szerint meg is teszik... bizonyíték a nagy "parlamenti összhang...!)
...
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...