Legyen kutyafuttató Százhalombattán!

Quoted post


Vendég

#8 Re:

2016-03-31 04:08

#1: -  

 Az a baj, hogy csinálhatunk itt bár mit, maguk az emberek nemtörődömsége dönt mindent romokba. Azok a lények, akik a játszótérre viszik a kutyáikat "futtatni" a zárt kutyafuttató megépítése után sem vinné máshová a kutyáját. A kis hölgy felelősséget vállal más kutyatulajdonosok viselkedéséért? Egyébként az igényeknek legjobban a kenyérgyári kutyafuttató felelne meg. Már olyan igény is felmerült, hogy "fedett" (?) és zárt kutyafuttató kellene. Nagyon jó, hogy ilyen igények megjelennek. Akiknek nincs kutyája az meg arra panaszkodik, hogy a kutyatartók az alapvető állattartási szabályokkal nincsenek tisztában. A "kutyátlan" emberek nevében meg elvárható lenne, hogy a zárt kutyafutattó létrehozásával párhuzamosan el kellene kezdeni a kutyásokat kioktatni az alapvető szabályokra és törvényekre. Pl: Külterületen csengő, kis harang vagy kis kolomp a kutya nyakában. A kerékpár út nem kutyafutattó! Szájkosár nélküli nagytestű kutyák póráz nélkül a játszótereken! Nem sorolom tovább mert mindenki ismeri ezeket a problémákat. Tehát, ha valaki felelősséget vállal azért, hogy a zárt kutyafuttatóval megszűnnek ezek a problémák akkor pikk-pakk megszületne a zárt kutyafuttató. Mind ezzel együtt támogatom, sőt már többször kezdeményeztem ennek létrehozását, de eddig - ahogyan már megszokhattam - falakba ütköztem. Kedvenc állatom a kutya, ezen belül is a Magyar vizsla. Mivel ez egy nagyon mozgásigényes kutya, nem kínzom azzal, hogy lakótelepi lakásban tartsam. Csak ezért nincs kutyusom!

Sok sikert kívánva, tisztelettel: Szalai Attila 

 

Válaszok

Százhalombattai Állatvédő
Vendég

#9 Re: Re:

2016-03-31 17:34:35

#8: - Re:  

 Kedves Attila

Örülök ennek, hogy Ön is ezen a véleményen van!
Én a Százhalombattai Állatvédők Köre nevében írok ide, mi is ezt már felvetetteük. Sajnos a kezdeményező nem is kereste meg a városunkban működő 3 állatvédő szervezet egyikét sem...
Mi ezzel a kérdéssel már foglalkoztunk, 2 éve felvetésre is került. (anyagi okokból be se adtuk, tudván erre nincs keret)
Rajzaink, költségszámításaink vannak

Veres Csaba Levente


Vendég

#10 Re: Re:

2016-04-06 10:21:54

#8: - Re:  

 Külterületen és belterületen is tessék rátenni a pórázt a kutyára!