Legyen kutyafuttató Százhalombattán!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Legyen kutyafuttató Százhalombattán! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2016-03-27 19:09

Mert nekem is van kutyám, és én is azt gondolom, hogy nagy szükség lenne egy futtatóra.

Százhalombattai Állatvédő

#2

2016-03-28 06:06

Várjatok! VAN kijelölt kutyafuttató Százhalombattán!
Három helyen is kijelölt - hivatalosan - kutyafuttató helyet az önkormányzat.
1. A TESCO áruház és a lakótelep között "szánkódomb" alján
2. A "Z" programos házakkal szemben, a garázsok mellett
3. A valamikori kenyérgyár és a csőcsorda közötti területen
A BAJ:
Ezek nincsenek lekerítve és elég forgalmas utak mellett találhatók!
Ezen kívül nem sok infrastruktúrával rendelkeznek - szemétgyűjtő, itatókút, kutyás "játszótér".
IGEN, ezekért lehetne mozgolódni - de VAN kijelölt kutyafuttató!


Vendég

#3 vélemény

2016-03-28 08:11

Egy kutyafuttatónak nem egy Kijelölt teruletet nevezünk. A kutyafuttató rendelkezik itatoval, szemét tárolóval, játszótérrel árnyékos hellyel, homokozóval (Elvileg ez a kutyaWC), padokkal, körbe kerítéssel, és ez az egész nem 5 mn. Figyelembe kell venni, hogy a nagyobb testű kutyáknak területre van szükségük a.mozgáshoz. Ha nincs akkor persze hogy ezen kívül mozgatják le őket.


Vendég

#4

2016-03-28 08:32

Mert nekem is van kutyusom s nagy szükség lenne egy zárt térre.

Vendég

#5

2016-03-29 10:39

Legyen kutyafuttató, de akkor ne lássak több póráz nélküli kutyát az utcákon vagy a tó körül húsz méterre a gazdájától. Sokan félnek a kutyáktól, nem is mindig alaptalanul.


Vendég

#6 Re:

2016-03-29 17:43

#5: -  

 Igen, ezért szolgálná a zárt futtató minden lakos érdekét.


Vendég

#7 Re: Re:

2016-03-30 10:08

#6: - Re:  

 Na ja... két hét alatt tele sz.ratná a rendetlenebbje, aztán annyi...


Vendég

#8 Re:

2016-03-31 04:08

#1: -  

 Az a baj, hogy csinálhatunk itt bár mit, maguk az emberek nemtörődömsége dönt mindent romokba. Azok a lények, akik a játszótérre viszik a kutyáikat "futtatni" a zárt kutyafuttató megépítése után sem vinné máshová a kutyáját. A kis hölgy felelősséget vállal más kutyatulajdonosok viselkedéséért? Egyébként az igényeknek legjobban a kenyérgyári kutyafuttató felelne meg. Már olyan igény is felmerült, hogy "fedett" (?) és zárt kutyafuttató kellene. Nagyon jó, hogy ilyen igények megjelennek. Akiknek nincs kutyája az meg arra panaszkodik, hogy a kutyatartók az alapvető állattartási szabályokkal nincsenek tisztában. A "kutyátlan" emberek nevében meg elvárható lenne, hogy a zárt kutyafutattó létrehozásával párhuzamosan el kellene kezdeni a kutyásokat kioktatni az alapvető szabályokra és törvényekre. Pl: Külterületen csengő, kis harang vagy kis kolomp a kutya nyakában. A kerékpár út nem kutyafutattó! Szájkosár nélküli nagytestű kutyák póráz nélkül a játszótereken! Nem sorolom tovább mert mindenki ismeri ezeket a problémákat. Tehát, ha valaki felelősséget vállal azért, hogy a zárt kutyafuttatóval megszűnnek ezek a problémák akkor pikk-pakk megszületne a zárt kutyafuttató. Mind ezzel együtt támogatom, sőt már többször kezdeményeztem ennek létrehozását, de eddig - ahogyan már megszokhattam - falakba ütköztem. Kedvenc állatom a kutya, ezen belül is a Magyar vizsla. Mivel ez egy nagyon mozgásigényes kutya, nem kínzom azzal, hogy lakótelepi lakásban tartsam. Csak ezért nincs kutyusom!

Sok sikert kívánva, tisztelettel: Szalai Attila 

 

Százhalombattai Állatvédő
Vendég

#9 Re: Re:

2016-03-31 17:34

#8: - Re:  

 Kedves Attila

Örülök ennek, hogy Ön is ezen a véleményen van!
Én a Százhalombattai Állatvédők Köre nevében írok ide, mi is ezt már felvetetteük. Sajnos a kezdeményező nem is kereste meg a városunkban működő 3 állatvédő szervezet egyikét sem...
Mi ezzel a kérdéssel már foglalkoztunk, 2 éve felvetésre is került. (anyagi okokból be se adtuk, tudván erre nincs keret)
Rajzaink, költségszámításaink vannak

Veres Csaba Levente


Vendég

#10 Re: Re:

2016-04-06 10:21

#8: - Re:  

 Külterületen és belterületen is tessék rátenni a pórázt a kutyára!


Vendég

#11

2016-04-06 11:02

Azt ajánlom a nem kutyások is írják alá a peticiót, mert nekik is érdekük! A kenyérgyár melleti csőcsordai futtatóra szeretünk járni évek óta. Megvan a barátságos környezet és könnyebben körbekeríthető. Van pad, itató tálak, szemetes, gazdik és kedvenceik érdekében. Ha lehetséges játszóteres futtató még nagyobb öröm lenne.
kutyás

#12 Re:

2016-04-06 12:28

#11: -  

Azt nem értem, hogy ha évek óta oda járnak a csőcsorda mellé, akkor miért lenne jó, ha elkerítenék? Eddig is betöltötte a szerepét, miért kellene fölösleges határt szabni? Egy kis nevelés kell a kutyának (főleg egyénileg, de sokat segíthet a kutyaiskola is), és a kritikus pár héten/hónapban valami hosszabb póráz szerűség, amivel elérhető, hogy a kutya szabadnak érezze magát, de mégis kontroll alatt legyen.

Mi egyébként póráz nélkül sétáltatjuk a kutyát (Dunafüred), és mivel épp most kamaszodik, ezért sokkal többször kötjük meg, ha bármi olyat látunk a közelben/távolban, ami szerintünk elcsábítaná.


Vendég

#13 Re: Re:

2016-04-06 14:50

#12: kutyás - Re:  

 A zárt területre a kutyátlanok védelmének érdekében is szükség van, valamint a kiváló nevelés mellett is akadhat olyan alkalom, amikor jó, ha egy fizikai gát állja el a kutya útját. Ezenkívül egy ilyen terület rendelkezne világítással az esti séta megkönnyítéséért, valamint hulladékgyűjtő hellyel, hogy ne kelljen kilómétereket sétálni a kutyapiszok kidobása érdekében.

kutyás

#14 Re: Re: Re:

2016-04-07 12:54

#13: - Re: Re:  

Fizikai gátnak ott a póráz, ha nagyon muszáj (, mert még fiatal a kutya vagy olyan külső körülmény áll fenn). De a nevelés pont azt jelenti, hogy egy adott vezényszóra vagy abbahagyja a kutyád, amit csinál vagy éppenséggel még oda is jön hozzád. (pl: gyere, hozzám, ül, fekszik, áll, vár, marad, fúj, "micsinász!")

A gyüjtőkukák kihelyezését én is támogatom (ez szerintem megvalósítható alternatíva az egyik problémára), de az elkerítést továbbra sem. Mennyi elkerített helyre is lenne szükség, hogy mindenki ilyen helyre tudja vinni a kutyáját? 1 biztos nem elég. Még az összes "városban lakó" sem viszi a kutyáját a kenyérgyári futtatóhoz. A szerb templom környékén lakók sem fogják a régészeti parkhoz vinni kutyájukat. És szerintem a csónakázó tavat sem látja sűrűn egy csónakházhoz közel lakó gazdi ebe.

Az alapproblémára a megoldás a kutya nevelése, ami bizony sok-sok időt igényel, ezt ne akarjuk kerítéssel (vagy akár 30 méteres pórázzal) helyettesíteni.

Jó lenne egy hivatalos szabályozás póráz nélküli sétáltatás ügyében. Nem tiltásra gondolok, hanem engedélyre. Például egy kutyás jogosítvány (a gazda rendelkezik a megfelelő képességekkel az adott kutyával) bevezetése és lehetne a chipben tárolni az információt.


Vendég

#15 Re: Re: Re: Re:

2016-04-07 17:46

#14: kutyás - Re: Re: Re:  

Félreértés ne essen, ezzel mi nem azt szeretnénk, hogy ne lehessen máshol sétáltatni a kutyát, hanem, hogy legyen egy ilyen lehetőség is - mert bizony jópár kutyusnak és gazdának szüksége van rá, jó nevelés ide vagy oda. Ezen kívül pedig a kijelölt futtatókon kívül elengedni a kutyát sajnos szabálysértésnek minősül - pl.: a Dunaparton, ahol valóban biztonságosabb lenne elengedni, mint az autóutak mellett.

Százhalombattai Állatvédő

#16 Re: Re: Re: Re:

2016-04-10 20:21

#14: kutyás - Re: Re: Re:

- Mennyi ilyen helyre lenne szükség? "1 biztos nem elég" - Jogos, de a legnagyobb gondban  lakótelepen élők vannak (Én nem ott élek, nálam a 2 kertben van helyük)
- Nevelés - rendben, de a neveléshez hely kell! És az épp "nevelés alatt" álló kutya is kiszalad az autók elé...
- Távolság - persze hogy nem várható el, hogy az ófaluból valaki oda vigye a kutyáját...
Persze, ha idővel lennének ott kutyás játékok (játszótér) akkor egyszer-egyszer még én is ellátogatnék kutyával...

És természetesen nem szeretnénk, hogy CSAK OTT lehetne sétáltatni...


Vendég

#17 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-11 16:48