Elegünk van Parászkából!

Quoted post

Imre

#636 Re:

2016-02-16 09:16

#632: -  

 Régi bolsi-libsi trükk, ha valami vagy valaki nem tetszik nekik, akkor azonnal a nácizmus, fasizmus, antiszemitizmus, stb. kollektív vádját próbáljak rásütni az ellenfélre! Szerencsétlenségükre, az emberek döntő többsége nem vevő az ilyen mondvacsinált vádakra! Lassan nagyon röhejesek kezdenek lenni! A Mein Kampfnak pedig végleg nincs semmi köze a témához!

Válaszok


Vendég

#637 Re: Re: A cél szentesíti az eszközt?

2016-02-16 10:07:37

#636: Imre - Re:  

 Senki nem vádolta a petíció kezdeményezőit nácizmussal vagy fasizmussal (így, kollektíve biztos nem), csak arra próbáltam rávilágítani, hogy képesek a "szent cél" érdekében minden idiótával, köztük nácikkal is egy tálból cseresznyézni, miközben akár nagyrabecsült emberek gondolatait cenzúrázzák. Ürügyet persze mindig találnak rá: ha aláírja akkor azért (mondván, ki tudja, tényleg ő-e valójában), ha nem írja alá, akkor azért törlik (mondván, bárki lehet). Volt egy régi vicc a nyuszikával, akin ha volt sapka, az volt a baj, ha nem volt, akkor az - a lényeg, hogy meg kellett verni... Ismerik?

Hogy a Mein Kapfnak semmi köze a témához, az világos. Épp ezért érthetetlen, miért nem moderálták ki, miközben minden más hozzászólást vérmesen gyomlálnak (köztük teljesen normális hangvételűeket is). 

És bocs, de amikor valaki önszántából Mein Kampf-idézeteket írogat, arra szerintem nem kell "rásütni" a nácizmus "vádját". A Mein Kampf Adolf Hitler krédója, a nácizmus alapműve. Aki ezt hivatkozási alapnak használja, arra nincs mit rásütni, mert az felvállalta, hogy náci, legalábbis náci szimpatizáns. 

Azon az egyetlen hozzászólón (aki White Flag néven írt) kívül azonban senkit nem náciztam le, és más se nácizott le senkit. Pusztán afölött értetlenkedtem (és keseregtem is egyben), hogy még a nácizmust is megtűrik, símán belefér, ha az érdekeiket szolgálja.

Ez önmagában még nem nácizmus, viszont machiavellizmus és kettős mérce. A cél érdekében bármilyen eszköz bevethető, a közös gyűlölet jegyében összehajolunk a nácival is... Ha viszont nem ért egyet, kivetünk, kicenzúrázunk akárkit, legyen az egyszerű, névtelen hozzászóló, vagy nevét vállaló, Kossuth-díjas költő... 

Ettől a mentalitástól nekem felfordul a gyomrom.