Elegünk van Parászkából!

Quoted post

Gergely Zsuzsa

#68 Re:

2016-02-10 15:56

#32: Zsombor Ferencz -  

 Elnézést, de maga a petíció is provokáció ebben az esetben. Méltó módon reagálnak rá azok, akik azt hiszik, hogy az "egyenhang", a kórusban mondott vélemény jót tesz, jót tehet a magyar vagy bármilyen más közösségnek. Ha mindenki ilyen vehemenciával, ilyen kategorikusan vallja, hiszi, hirdeti a véleményét, ugyan mit tudna ártani nekik Parászka Boróka meg az ő másként gondolkodása? Ideje lenne abbahagyni az újságírók elleni kirohanásokat. Addig van rendben minden, amíg nem ugyanazt a fentről diktált szöveget szajkózza mindenki. Ne feledjük, valamikor arra vágytunk, engedtessék meg nekünk, hogy ne legyünk egyformák. Kicsit szégyellem magam, hogy mára a régi vágy egyszerűen a kirekesztés, a gyűlölködés apropójává lett. Ha annyira nem bírják elviselni P.B-t, ne hallgassák, ne olvassák. De érjék be ennyivel. Ennél több egyszerűen hajmeresztő, felháborító, és nem lehet szó nélkül hagyni.

Válaszok

Zsombor Ferencz
A petíció szerzője

#69 Re: Re:

2016-02-10 15:59:38

#68: Gergely Zsuzsa - Re:  

Kérem, Gergely Zsuzsa, más fórumot keressen a véleménynyílvánításának. Ez egy PETíCiÓ. Nem akarok itt vitákat, mert azok elfajulhatnak a provokációk következtében, és akkor már a szélsőségesség gyanújába keverik az aláírókat. Ősrégi szekus módszer ez.

Kozma-Joó Violetta

#70 Re: Re:

2016-02-10 16:42:52

#68: Gergely Zsuzsa - Re:  

 Kedves Gergely Zsuzsa,

Az elsődleges cél nem az volt, hogy ne kelljen egyformák legyünk, ez önmagában nem érték, hanem lehetőség mindenfélére, ez lehet értékes és káros is.  A cél megvédeni a magyarságot. Nincs semmiféle gyűlölködés Parászkával szemben, egyszerűen morális kifogása van ellene azoknak, akiknek lépten nyomon árt, amikor csak teheti. Nem felel meg arra, hogy a közmédiában tevékenykedjen, mert az erdélyi magyarságnak árt a liberális-diktatórikus nézeteivel, azzal, hogy a bevándorlókat mind beeresztené, homoszexuálisokat és mindenféléket pártol, csak épp a saját nemzetével szemben szeret hazudni, és a magyar érdekeknek keresztbe tenni. Miért kell úgy csodálkozni, hogy az emberek nem akarják őt látni a közmédiában? Hiszen ellenük van, most pedig ő és az ismerősei azt inszinuálják, hogy áldozat és meg kell őt sajnálni, mert ő neki milyen fontos, hogy ott szerepeljen vagy újságot írjon. 
Parászka Boróka nem lett kirekesztve - hiszen ő maga "állt ki" a magyarságból, és fordult vele szembe és támadta meg. 
Legalább ne közpénzeken művelje ezt, ez egy jogos társadalmi igény, nem kell ezt félrevinni az érzelmek szinterére, mert itt a gyűlölködő szövegeket csak a Boróka pártiak írtak, pl. hogy az összes aláírót lelövetnék. - Szóval egyáltalán nem Parászka itt az áldozat és nincs is ilyen veszélyben. Csupán az a számára szomorú helyzet áll fenn, hogy a jövőben lehetőleg már nem fog közpénzekből ártani azoknak, akiknek az adójából a fizetését kapta, de éppen eleget ártott eddig is, büszke lehet rá.

Az, hogy különbözőek lehessünk, nem azt jelenti, hogy szabadon árthassunk valamely nemzetnek, mert mi azt éppen gyűlöljük. A trianoni egyezmény is kimondja, hogy Románia köteles a magyaroknak autonómiát biztosítani, erre fel Parászka Boróka neki áll a saját nemzetét, székelyeket, magyarokat minden áron erről - a jogaiknak a saját szülőföldjükön történő visszaszerzéséről - lebeszélni. És most ő és a barátai hivatkoznak szabadság jogokra? Senki nem sérti a Borókáét, de ő se akarjon másokat arra befolyásolni, hogy ne küzdjenek a szabadságukért, a normális emberi jogaikért. Illetve tegye, de ne azok pénzén, akik ellen teszi. ne a székely autonómiáért küzdő, a székely meneten résztvevő magyar ember adójából hazudjon már olyat, hogy ezek káros törekvések! Ne az ő pénzükből fenekedjen ellenük.

Másrészt a petíció egy kérést fogalmazott meg, jogos önvédelemből. Rendkívül önző és igazságtalan a Parászka és barátai részéről, hogy még ettől is, még a védekezési probálkozástól is próbálják elvenni azok kedvét, akiknek mint írtam P. Boróka évek óta szándékosan árt és a szabadságuk érvényesítésének akadályozására használja fel média-szereplői és újságírói státuszát.

Most neki fog állni P. Boróka önmagát sajnáltatni a barátai szintén, hogy szegény Boróka hadd folytassa már tovább az ártalmas tevékenységét több százezer  magyar ember kárára? Legyenek szívesek tűrjék már tovább a magyarok, kritikátlanul és némán. Aztán kötelező lesz megtapsolni is.

Sőt, az összmagyarság kárára működik - mert ez egy magyarnak sem érdeke.

Én tudom, hogy az az egyetlen lehetőségük most, hogyha szokás szerint beállíthatják ezt a tiltakozást a szélső jobbos indulat-emberek művének, csakhogy azokon a szélsőséges hőbörgőkön kívül van, mindig is volt és reméljük lesz 100 000x annyi értelmes, bátorszívű magyar ember, aki tényleg csak a szabadságát és a méltó életet akarja, amit megérdemel, normális emberi jogokat, igazságot, szabadságot a szülőföldjén. Sem gyűlöletet, sem akasztást, sem kirekesztést, sem "székely nemzetállamot" (ezt ő írta), sem semmi olyat, amiket Boróka jól bevált módon rávizionál mindannyiunkra, azért, hogy zavart és bűntudatot keltsen, mert mertünk - merünk szólni és kiállni a jogaikért.

Kozma Szilárd

#79 Re: Re:

2016-02-10 17:23:22

#68: Gergely Zsuzsa - Re:  

 GErgely Zsuzsa! Kikérem magamnak, hogy amiért megírtam a véleményemet és a személyes élményemet Parászka Borókáról, általában az újságírók elleni szélsőséges "kirohanást" követtem volna el! Ez aljas csúsztatás és az ön kommunista multjára emlékezetető, annak megfelelő manipuláció. Én egyáltalán nmem azért mentem ki a Csíkszeredai főtérre, majd fel  Magyeri Szekuritate épületéhez, a szekusokat leszerelni, 1989 dec 22-én, hogy most cionista presszinget kelljen lenyelnem a romániai magyar közmédiában! Azlehetséges hogy ön azért hűzta meg magát azokban a napokban, de nagyon sokan mások, velem együtt nem azért kockáztattuk az életünket, hogy most cionista ideológiát kelljen lenyeljünk a Ceausescu-dícshimnuszoik helyett.

És az azóta felnőtt generáció, mivel érdemelte kivajon, hogy aht kelljen lássa és olvassa, hogy az erdélyi mnagyar médiában nyiltan mocskolják a nemzetét, annak a legjobbjait (Pl. Bőjte Csabát?) ?