Elegünk van Parászkából!

Kozma-Joó Violetta

/ #70 Re: Re:

2016-02-10 16:42

#68: Gergely Zsuzsa - Re:  

 Kedves Gergely Zsuzsa,

Az elsődleges cél nem az volt, hogy ne kelljen egyformák legyünk, ez önmagában nem érték, hanem lehetőség mindenfélére, ez lehet értékes és káros is.  A cél megvédeni a magyarságot. Nincs semmiféle gyűlölködés Parászkával szemben, egyszerűen morális kifogása van ellene azoknak, akiknek lépten nyomon árt, amikor csak teheti. Nem felel meg arra, hogy a közmédiában tevékenykedjen, mert az erdélyi magyarságnak árt a liberális-diktatórikus nézeteivel, azzal, hogy a bevándorlókat mind beeresztené, homoszexuálisokat és mindenféléket pártol, csak épp a saját nemzetével szemben szeret hazudni, és a magyar érdekeknek keresztbe tenni. Miért kell úgy csodálkozni, hogy az emberek nem akarják őt látni a közmédiában? Hiszen ellenük van, most pedig ő és az ismerősei azt inszinuálják, hogy áldozat és meg kell őt sajnálni, mert ő neki milyen fontos, hogy ott szerepeljen vagy újságot írjon. 
Parászka Boróka nem lett kirekesztve - hiszen ő maga "állt ki" a magyarságból, és fordult vele szembe és támadta meg. 
Legalább ne közpénzeken művelje ezt, ez egy jogos társadalmi igény, nem kell ezt félrevinni az érzelmek szinterére, mert itt a gyűlölködő szövegeket csak a Boróka pártiak írtak, pl. hogy az összes aláírót lelövetnék. - Szóval egyáltalán nem Parászka itt az áldozat és nincs is ilyen veszélyben. Csupán az a számára szomorú helyzet áll fenn, hogy a jövőben lehetőleg már nem fog közpénzekből ártani azoknak, akiknek az adójából a fizetését kapta, de éppen eleget ártott eddig is, büszke lehet rá.

Az, hogy különbözőek lehessünk, nem azt jelenti, hogy szabadon árthassunk valamely nemzetnek, mert mi azt éppen gyűlöljük. A trianoni egyezmény is kimondja, hogy Románia köteles a magyaroknak autonómiát biztosítani, erre fel Parászka Boróka neki áll a saját nemzetét, székelyeket, magyarokat minden áron erről - a jogaiknak a saját szülőföldjükön történő visszaszerzéséről - lebeszélni. És most ő és a barátai hivatkoznak szabadság jogokra? Senki nem sérti a Borókáét, de ő se akarjon másokat arra befolyásolni, hogy ne küzdjenek a szabadságukért, a normális emberi jogaikért. Illetve tegye, de ne azok pénzén, akik ellen teszi. ne a székely autonómiáért küzdő, a székely meneten résztvevő magyar ember adójából hazudjon már olyat, hogy ezek káros törekvések! Ne az ő pénzükből fenekedjen ellenük.

Másrészt a petíció egy kérést fogalmazott meg, jogos önvédelemből. Rendkívül önző és igazságtalan a Parászka és barátai részéről, hogy még ettől is, még a védekezési probálkozástól is próbálják elvenni azok kedvét, akiknek mint írtam P. Boróka évek óta szándékosan árt és a szabadságuk érvényesítésének akadályozására használja fel média-szereplői és újságírói státuszát.

Most neki fog állni P. Boróka önmagát sajnáltatni a barátai szintén, hogy szegény Boróka hadd folytassa már tovább az ártalmas tevékenységét több százezer  magyar ember kárára? Legyenek szívesek tűrjék már tovább a magyarok, kritikátlanul és némán. Aztán kötelező lesz megtapsolni is.

Sőt, az összmagyarság kárára működik - mert ez egy magyarnak sem érdeke.

Én tudom, hogy az az egyetlen lehetőségük most, hogyha szokás szerint beállíthatják ezt a tiltakozást a szélső jobbos indulat-emberek művének, csakhogy azokon a szélsőséges hőbörgőkön kívül van, mindig is volt és reméljük lesz 100 000x annyi értelmes, bátorszívű magyar ember, aki tényleg csak a szabadságát és a méltó életet akarja, amit megérdemel, normális emberi jogokat, igazságot, szabadságot a szülőföldjén. Sem gyűlöletet, sem akasztást, sem kirekesztést, sem "székely nemzetállamot" (ezt ő írta), sem semmi olyat, amiket Boróka jól bevált módon rávizionál mindannyiunkra, azért, hogy zavart és bűntudatot keltsen, mert mertünk - merünk szólni és kiállni a jogaikért.