Védjük meg a csepeli HÉV-et

Quoted post

kiru

#51 Re: Re: Re: Re:

2016-01-31 16:03

#40: sztrovacsek - Re: Re: Re:  

A linkelt dokumentumok ellentmondanak egymásnak ebben a kérdésben, de valószínűleg a másodikat, a budapest.hu-t érdemes nézni, mert az a frissebb, és az lett elfogadva. (A 61-es villamos egyébként az elsőben is csak az olimpia ideje alatt van Csepelre terelve, a másodikban meg már akkor sem.)

Namost ha megnézed tehát a Helyszínválasztási Javaslatnak a 160. oldalán található térképet, akkor láthatod, hogy Csepelen egyetlen villamos járna, a HÉV-ből lett 7-es.

Valószínűleg ezt a mondatot értetted félre: "Az átalakítás eredményeképp a maival megegyező kapacitású, 2,5 perces közös követésű 1A és 6-os villamos járat adná a kötöttpályás kapcsolatot Csepel és a belváros között".
Csak az a baj, hogy ez úgy nézne ki, hogy a 7-es villamossal elmehetsz Csepelről a Közvágóhídig, és ott átszállhatsz a "lekanyarított" 1A és 6-os villamosra. 

Egyébként ettől függetlenül az átszállások mellett azt is érdemes mérlegelni, hogy mennyi a menetidő. A villamosok megállnak a piros lámpáknál, több megállójuk van, stb.

És végül: én csak most gyorsan olvastam el a Helyszínkiválasztási javaslatnak csak az ide vágó 159-160. oldalait, de ilyen rövid részletben is több ellentmondás van. Ha a többi része is ilyen, abból nagy műsor lesz.

Válaszok

Sztrovacsek

#54 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-31 23:17:55

#51: kiru - Re: Re: Re: Re:  

 Igen, én is látom hogy ellentmondás van a két terv között, sőt azóta Borbély Lénárd is egy újabb "tervet" ígért egy nyilatkozatban (2 és 61, illetve 1/A és 6 helyett 2-es és 6-os - egyébként még ez tűnik a legértelmesebbnek...). De inkább te értesz félre valamit: ahol azt írják hogy: 61-es Hűvösvölgy - Csepel az bizony azt jelenti hogy a villamossal átszállás nélkül lehet utazni Hűvösvölgyből Csepelre. ahol azt írják hogy 6-os Széll Kálmán tér - Csepel, az bizony azt jelenti hogy a villamossal átszállás nélkül lehet utazni a Széll Kálmán térről Csepelre. Az pedig hogy a kb. a szennyvíztisztítóig berajzolt 7-es villamost te a Közvágóhídig tartónak nézed, arról én nem tehetek. Oda van írva, hogy az csak a játékok alatt működne úgy.