Védjük meg a csepeli HÉV-et

Quoted post


Vendég

#3

2016-01-27 13:10

...engem ez a mondat hozott lázba:) ....és akkor mivel jutunk el az olimpia alatt a városba?

A Boráros térről induló csepeli HÉV pályája azonban Észak-Csepelen éppen kettéválasztja a helyszíneket. A terv szerint emiatt HÉV helyett a játékok idején villamos járna, mégpedig 7-es, de ez is csak a sziget belső részén, nem menne ki a Boráros térig.

Válaszok

Terka

#16 Re:

2016-01-28 09:48:52

#3: -  

" ...engem ez a mondat hozott lázba:)" Engem meg az, hogy pont leszarják az emberek véleményét, akarnak-e olimpiát! Már ötven évvel ezelőtt is felmerült az ötlet, hogy a csepeli HÉV-et beviszik a Kálvin térig. No, az egy jó dolog lett volna. De ez a baromság, hogy elpusztítják még az írmagját is...:( Milliárdok szálltak el a 4-es metró miatt, kihasználtsága nulla. Nem mondom, hogy a rendszerváltás előtt minden csupa szép és jó volt, de ami most megy, az az ország szándékos tönkretétele! Amit a szüleink, nagyszüleink megvalósítottak a világháborúk után, az mind az enyészeté lett, vagy a jelenlegi politikai elit (nagytőkések, nagybirtokosok) tulajdonává vált. A kivagyiság, úri huncutság, gazemberség határtalan ma Magyarországon.

Sztrovacsek

#29 Re:

2016-01-29 01:42:15

#3: -  

 Olvasni tud itt valaki? Az egyik terv szerint az olimpia után az 1/A és a 6-os villamos véglegesen Csepelen maradna.

A másik "Master Plan" szerint meg a 2-es és a 61-es (!) villamos járna Csepelre. Namármost: 1. Persze hogy a legjobb a HÉV megmaradása és földalatti bevezetése lenne az Astoriáig/Kálvinig.  2. De ha mégis villamos lenne, akkor sem lenne elvágva a Közvágóhídnál (csak ideiglenesen a játékok alatt), legalábbis ilyen egyszerűen nincs egyik tervben sem benne, aki ilyet ír az hülye, hazudik, lop, csal, stb. Szóval csak fele annyira lenne rossz, mint ahogy itt egyesek hisztiznek (Ja,én is naponta járok be a HÉV-vel, tudom hogy villamossal szinte lehetelen pótolni, de az átszállás nélküli belvárosi utazás enyhíthet a gondon)


Vendég

#50 Re:

2016-01-31 12:36:31

#3: -  

 "és akkor mivel jutunk el az olimpia alatt a városba?"

Csepel-sziget északi részén szerintem sehogy mert tuti hogy lezárják biztonsági okokból... Lehet körbemenni vagy repülni felfelé. Már ha nem lesz repülési tilalom szintén biztonsági okokból..

Gabriella Lenkei

#74 Re:

2017-05-10 06:59:11

#3: -  

 Jó a Csepőeli HÉV, de mozgássérült, idősebb embereknek, babakocsival igen nehéz a fel- és leszálás. Nagyon magasak a lépcsők.