S-O-S-GUDU

Quoted post


Vendég

#7

2016-01-25 04:12

4 éves unokám autista. Anyukája naponta 32km-re hordja busszal speciális ovodába. Ami azt jelenti,hogy naponta 4-szer buszozik. Tapasztalja naponta,hogy az emberek nem igazán fogadjál el a gyerek másságat. Sokkal több támogatást érdemelnének!

Válaszok


Vendég

#11 Re:

2016-01-25 14:14:59

#7: -  

 Igazából most mit vársz? Van egy adott terület és erre jut egy adott létszámú sérült gyermek. Sok egészséges gyermeknek is kell ennyit utazni, hogy elérjen az iskolába, mert sok településen nincs felső tagozat sem. 

Ebben az országban mindenki a markát tartja, közben rólunk dolgozókról már mind a hét bőrt lehúzták. Miért érdemelne több támogatást? Más nem buszozik, vagy autózik a gyermekével iskolába, mert nincs a térségben iskola, vagy nem olyan színvonalú, mint ami elvárható lenne? 

Ráadásul a te gyermekednél felnőtt korára még az is csoda lesz, ha önálló életet lesz képes élni, nem az, hogy a társadalomnak hasznos, adófizető tagja legyen. A nagyobb valószínűsége mégis annak van, hogy élete végéig el kell, hogy tartsa majd a társadalom.

Az autizmusnak nem genetikai okai vannak, hanem leginkább méhen belüli károsodás, vagy születéskori károsodás. Biztos, hogy társadalom felelős ezért és kéne viselnie ennek a terhét?


Vendég

#12 Re:

2016-01-25 17:26:49

#7: -