S-O-S-GUDU

Quoted post


Vendég

#11 Re:

2016-01-25 14:14

#7: -  

 Igazából most mit vársz? Van egy adott terület és erre jut egy adott létszámú sérült gyermek. Sok egészséges gyermeknek is kell ennyit utazni, hogy elérjen az iskolába, mert sok településen nincs felső tagozat sem. 

Ebben az országban mindenki a markát tartja, közben rólunk dolgozókról már mind a hét bőrt lehúzták. Miért érdemelne több támogatást? Más nem buszozik, vagy autózik a gyermekével iskolába, mert nincs a térségben iskola, vagy nem olyan színvonalú, mint ami elvárható lenne? 

Ráadásul a te gyermekednél felnőtt korára még az is csoda lesz, ha önálló életet lesz képes élni, nem az, hogy a társadalomnak hasznos, adófizető tagja legyen. A nagyobb valószínűsége mégis annak van, hogy élete végéig el kell, hogy tartsa majd a társadalom.

Az autizmusnak nem genetikai okai vannak, hanem leginkább méhen belüli károsodás, vagy születéskori károsodás. Biztos, hogy társadalom felelős ezért és kéne viselnie ennek a terhét?

Válaszok


Vendég

#13 Re: Re:

2016-01-25 18:27:49

#11: - Re:  

 Én mint a 4éves autista kisfiú anyukája,úgy gondolom,hogy igen is megjárna a  támogatás. Nem feltétlenül csak anyagi támogatásra gondolok. Az emberek úgy néznek ezekre a gyerekekre,mintha neveletlenek lennének,ha éppen hisztiznek,vagy kiabálnak.Az én kisfiam is elég hisztis tud lenni.van amikor valami hang zavarja őt,befogja a fülét.Az emberek sokszor úgy tudnak nézni  emberre/gyermekre mintha nem is tudom mit látnának.Nem tudom,hogy van e fogalmad róla, milyen egy ilyen gyermeket nevelni?Nem a "társadalom" felelős,de nem is mi szülők választottuk magunknak.Sem terhesség,sem szülés alatt nem vol komplikáció. Nem hinném,hogy az lesz a legnagyobb gondunk,hogy "adófizető állampolgár" lessz e.