Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Quoted post


Vendég

#93

2016-01-15 13:55

A támadás hülyeség; az érthető, hogy a szakma azonnal feltámad, mint a tenger, amikor létre kívánna jönni egy új szócikk a pszichológiában, miszerint "ez normális, az nem" - megértem őket. / Ismételten butaság összemosni, illetve egyre degradálni azt a három információt, amely három különböző ember száját hagyta el. / Ne feledjünk, hogy a negatív hír is hír! Tehát ez a helyzet nem feltétlenül rossz, sőt: mély beszélgetések elindítója! / A nő beteljesedését valószínűleg tényleg a teremtés koronájának életre hozásával érheti el - ugyan nekem nincs gyerekem, tehát csak érezhetem az állítás igazságát. / Nem gondolom, hogy Bagdy Emőke szegény Gergéb Ági sorsára jutna, hiszen véleménye nem mond ellent a kormány által állított, illetve pártolt nézeteknek... / Aláírásommal a petícióban leírtakkal értek egyet, s nem azzal, hogy a sztereotípiák szerint egész pontosan mi is a nő sorsa, s mi a férfié. Üdv, üdv

Válaszok

Szilárd

#96 Re:

2016-01-15 14:07:19

#93: -  

 Köszönjük! 

Mellékesen: mi sem gondolkozunk szereteotípiákban, és éppen ezért, az erőltetést és a "szekértáborozást" éppen, hogy a "szakmai oldal" aláírás-gyúktési akciójában látjuk. A "szakmai vitákra való felszólitásokhoz" nem szoktak aláírásokat gyújteni. Az ekkora méretű és olyan "szakmai aláírás-gyújtés" ugyanis, amelyben villamos-mérnökök is aláírnak (Talán a protonoknak és az elektronoknak az atommagon belüli eloszlási arányában is a gender-pszichológia igazságát vélik tükröződni?)  véleményünk szerint, mindenképpen politikai jellegű erődemonstráció (is). 

Szilárd

#97 Re:

2016-01-15 14:32:53

#93: -  

 Amellett, hogy ismételten köszönjük az ügynek adott bizalmat, próbáljuk meg a helyzetet konstruktívan árnyalni. Most, hogy egy nappal az indítás után, máris szinte egy száz aláírást kapott az ügy, már mi sem gondoljuk már, hogy Bagdy proffesszor asszony az általunk is sajnált Geréb Ágnes sorsára fog jutni. Főként, hogy azok a szakmabeliek is, akik képesek felmérni a helyzet komolyságét, megtiszteltek nem csak az aláírásaikkal, hanem a probléma-jelző és valóság-leleplező hozzászólásaikkal is.

Azzal a gondolattal azonban, hogy Geréb Ágnes nem osztotta volna a nemzeti kormány álláspontját, illetve a kormány nem osztotta volna a Geréb Ágnes egyértelműen pozitív álláspontját a nőknek az anyaság vállalása kérdésében, messze nem értek egyet. Éppen az volt a döbbenetes és a hihetetlen, és az elképesztő... Az egész Gerén Ágnes "ügyben", hogy pontosan őt, aki a leginkább és a leg közvetlenebbül és a leg gyakorlatiasabban folytatta a hivatását és emelte azt a legnmegesabb igényességi szintekre, akik messzemenően előre tört a nők "teremtői" öntudatának és önértékelésének a vissza-adásában, aki tehát, éppen ezzel szolgálta a nemzetet (És ezzel önkéntelenül a nemzeti politikát!) a legmegasabb menő szakmai - tudományos magassági szinteken, pontosan őt hagyta cserben a kormány (politika), és tűrte, hogy a leg sötétebb módon meghurcolják, megalázzák és végül teljesen kikészítsék. Mert nem csak egy embert hagytak így és ez által tönkretenni a szakma hiénái és az un. igazságszolgáltatás személytelen apparátusa által, amely tehetetlen "szakmai fegyelemmel" elvégezte a szégyenletes dolgát, hanem egy olyan tudományos - humanista eszmét is hagytak sárba-tiporva elnyomni, amely így is, úgy is, előbb - utóbb űjjá fog életdni majd 20 - 30 év múlva és triumfál, de akkor már nem a magyar nemzet javára.