Kiállás Bagdy Emőke egészséges pszichológiai nézetei mellett!

Quoted post

Violetta Kozma-Joó
A petíció szerzője

#39 Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 12:52

#38: - Re: Re: Re:  

 Ez csak egy elmélet, a gyakorlat, a valóság azt igazolja, hogy annyira azért mégsem vagyunk mások.
Igaza van Jung-nak, Bagdy Emőkének is ebben a kérdésben, ők nem csak véleményeket fogalmaztak meg, hanem ők is megfigyelték a valóságot.

„A nembeli lényeg (anyaság, családépítés) funkciói nem képviselnek társadalmi értéket. Férfisorba szomorodik a versengő lény, feminista lehet belőle. Az esélyegyenlőségi küzdelem is rossz vágányra fut, ha ez nem az általános, humán méltóságért, egyenértékűségért harcol, hanem a nő férfimércékért és -értékekért verseng. […] Mi is a nő fő feladata az életben, amire szervei fölkészülnek? Amint azt Carl Gustav Jung svájci lélekgyógyász elénk tárta, a befogadás és a gyermek kihordása. […] A nő nembeli beteljesülése az anyaság”  - Bagdy Emőke

Válaszok


Vendég

#42 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-14 14:36:47

#39: Violetta Kozma-Joó - Re: Re: Re: Re:  

 Más társadalmi környezetben más a berendezkedés. Ráadásul sok nő nem is képes kihordani gyermeket, nem beszélve az egyre gyakoribb genetikai és környezti problémáról. Az anyagiak sem elhanyagolhatóak. Egy túladóztatott társadalomban nem akar senki arra gyermeket vállalni, hogy nézze, amint sóvárog azok után a dolgok után, amiket a társai megkaphatnak.

Aki nem tud szülni, vagy nincs rá lehetősége, még nem kell elásni magát.

Persze nehéz ezt erdélyiként megérteni, mert ott mások a szokások, de Magyarországon arra is fel kell készülnie egy nőnek, hogy magára marad a gyermekekkel, ezért fontos, hogy ha bekövetkezne, akkor ne legyen ott munka és olyan képzettség nélkül, hogy ne tudja eltartani a gyermekeit.  A magyarországi viszonyok mellett egyrészt a férfiak kis része képes akár 2 másodállással is annyi pénzt teremteni, hogy el tudja tartani az asszonyt és a gyerekeket, sokszor ehhez a két szülő keresete is kevés. De ha el is tudja, a férfiak csapodárok, ezért gyakorlatilag ők kényszerítették a nőket egyfajta kényszerpályára. 

Ez pont olyan, mint a statisztika, nem mindegy, hogy milyen sokaságot figyelünk meg, más-más eredményre juthatunk.