Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post


Vendég

#3145 Egy szoci nyugger élménybeszámolója :D

2011-09-28 02:46

"Bevallom, azok közé tartozom, aki elment meghallgatni a Gödöllői Gyurcsány fórumot. Körbenéztem. Te jó Isten, én a közép (korú) nyugger, majdnem junior voltam. "

http://www.168ora.hu/itthon/most-szakad-az-mszp-82886.html

Válaszok


Vendég

#3147 Re: Egy szoci nyugger élménybeszámolója :D

2011-09-28 07:25:36

#3145: - Egy szoci nyugger élménybeszámolója :D

Kedves szoci nyugger! Mi elég közelről látjuk azt, ami az elmúlt időben és most is történik. Sokaknak a látását eltorzítja a közelség, ezért néha érdemes egy-két, távolabbról szemlélődő szavát hallgatni, látni , olvasni. Figyelmébe ajánlom a Die Welt-ben megjelent "Vissza a Hunokhoz" című írást. Az írásból kiderül, hogy a szerző igen alapos ismeretekkel rendelkezik mind a történelmünkről, mind a jelenünkről. Amit Kristina Koenen a szocialistákról ír, az adhat egy kis szempontot, hogy kit hogyan ítéljünk meg. Csak néhány emlékeztető, mielőtt az idézetet ide másolom. Gyurcsány nélkül már 2006-ban bukott volna az MSZP kormány. Gyurcsány 2007-ben javaslatot tett a képviselői fizetés rendezésére, a polgármester-képviselői összeférhetetlenség kimondására, a pártfinanszírozás rendezésére. Ezek a javaslatok elsőnek a saját frakciójában buktak el. 2009-ben a párt kongreszuson 80% fölötti többséggel választották újra pártelnöknek. Majd, amikor lemondott miniszterelnökségről, akkor Lamperth Mónikától, Suchmann Tamásig sokan támadták. Volt egy plakát 2007-ben jelent meg: "Gyurcsány a hibás"! Ezt mára sok szoci is elhiszi. És íme az idézet:

"Pusztító szerepet játszottak ebben a kádári párt romjaiból keletkezett szocialisták is. Horn Gyula pártja kezdettől három különböző érdekvédő szervezetből állt: az egyik az emberarcú szocializmusról álmodott, a másikban a baloldali liberálisok tömörültek, a legnagyobb csoport pedig a hatalomra és pénzre éhes cinikusokból állt. Ez utóbbiak pártbeli és állami hivatalaikat személyes gazdagodásra használták fel, miközben a népet ajándékokkal nyugtatták le. Ennek az eredménye lett a magas eladósodottság és a tarthatatlan államháztartás. A kevés reformert, mint amilyen Békesi László pénzügyminiszter vagy legutóbb Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt, kíméletlenül a vesztükbe kergették, akár a legaljasabb árulással is. A korrupció megmérgezte az országot. A szocialisták viselik a felelősség legnagyobb részét azért, hogy Magyarországon már jó ideje mindenki undorodik a politikától, és hogy a nemzeti nagyságról és a kemény rendcsinálásról szóló ígéretekkel kétharmados többséget lehet szerezni".

Most, klubrádióban beszél Gavra Gábor, aki minden 2006 és 2010 között töreténtekért Gyurcsányt teszi felelőssé. Az sokat elárul a mondanivalója igazáról, hogy dadogva, összefüggéstelenül, sok eseményt kihagyva mondta el mondanivalóját. Hát igen. Kerékbárzy Szabolcs a Mozgóvilág 20011/7 számában fejtegeti, hogy kis országnak csak egyoligarchája lehet. Ez nálunk a Puch-Simicska duó vezetése alatt áll. Most Gavra is biztosítani akarja lapja jövőjét. Ön hogy látja?