Tiltakozás a Hóman-szobor felállítása ellen!

Quoted post


Vendég

#13 Re: A petíció szövegét Zsolnai Júlia előadóművész írta és nem Dr. Mihályi Mónika Székesfehérvárról.

2015-12-06 21:17

#4: Láng Judit újságíró - A petíció szövegét Zsolnai Júlia előadóművész írta és nem Dr. Mihályi Mónika Székesfehérvárról.  

Én azt gondolom, azért tartunk itt, mert Önök mindenre csak ezt tudják mondani, plágium, törölje, mejd mi elindítjuk, stb. Mit indítanak Önök el? Egy nagy frászt indítanak el bármi! Ahelyett, hogy örülnének, hogy a megkeresésünk nélkül, bennünket is rossz fényben feltüntetve elindítottak egy kezdeményezést, ami alapvetően helyes, most azon agonizálnak, hogy a petíció szövegét ki írta. Ha nekiveselkedem ezerszer jobb szöveget írok, s nem büszkélkedem újságírói mivoltommal!

Mi, egyszerű magyar polgárok, akiknek van affinitása a humanizmusra, s elvetnek minden emberiségellenes bűnt azt gondoljuk, tök mindegy, ki írta a petíció szövegét, a lényeg, hogy Magyrországon soha sehol ne állítson senki olyan szobrot, amely akár csak egy szerény kisebbséget is, de csalódottsággal, elkeseredettséggel tölt el, mert szobrot azért állítunk, ha állítunk, hogy az egy ország, egy nép, nemzet minden polgárát összeforrasszon, s ne elválasszon!

Hóman Bálintnak a történészi munkásságát, fehérvár fejlődése érdekében kifejtett képviselői tevékenységét tiszteletben tartva sem lehet szobrot állítani a holokauszt előidézése és lefolyása, valamint Szálasi nyilaskeresztes rémuralmának végsőkig tartó támogatása miatt.

Mi, gondolom többségében mindezekkel tisztában voltunk, amikor a tiltakozó petíciót aláírtuk, s eszünk ágában sincs azt vizsgálni, kinek a fejéből pattantak ki a szép szavak!

A lényeg a tiltakozás, s ezzel a szoborállítás megakadályozása, és nem az, hogy Láng Judit, Zsolnai Júlia, vagy Mihályi Mónika tudja veretesebben leírni a petíció magyarázó szövegét!

 

 

 

 

Válaszok


Vendég

#16 Re: Re: A petíció szövegét Zsolnai Júlia előadóművész írta és nem Dr. Mihályi Mónika Székesfehérvárr

2015-12-06 22:20:52