Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

vendég

#4895 Talán bízhatunk, bizakodhatunk????

2015-12-02 11:38

Információ kötvényeseknek:

Legtöbben minden bizonnyal értesültek róla, hogy november végén az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Quaestor Tv. bizonyos részeit. Fontos azonban, hogy csak a törvény egyes pontjait, nem az egész törvényt, és egyben nyitva hagyta a lehetőségét annak, hogy módosításokkal folytatódhasson a kártalanítás. A labda most a kormányzatnál pattog, ezután nem lehet áthárítani a felelősséget.
Ami fontos, hogy információim szerint az országgyűlés utolsó idei ülésnapjára dec. 15-ére beterjesztik az új kártalanítási törvényt módosításokkal. Ennek lényege, hogy marad a 30M-s limit, nem csak a quaestorra, hanem bármely kötvény kártalanításra igaz lesz (praktikusan Quaestor és Hungária), és befizetett tőke értékre fog vonatkozni (utolsó éves kamatokra nem).

Információ egyéb befektetésekhez:

December végére le kell zárulnia az úgynevezett állomány-átruházási eljárásnak, aminek keretében egy másik nagy szolgáltatóhoz kerülnek át a kiadható vagyonelemeink (ez praktikusan a q.kötvényeken és készpénzen kívüli minden egyéb értékpapírt jelenti). Ezt az eljárást érdemes megvárni, mert így juthatunk a legegyszerűbben és leggyorsabban a befektetésekhez.

Fontos, hogy a készpénz kérdése még mindig nem tisztázott. Nem nyilatkozott a felszámoló, hogy mekkora része hiányzik, vagy hogy értinti-e például a Ft-on kívüli egyéb deviza (EUR,USD) követeléseket. Annyit találhatunk meg a felszámoló honlapján, hogy 3,7 mrd HUF-nyi pénzeszköz megvan, de ez önmagában nem elegendő információ.
Jelenleg dokumentum beadási kötelezettségünk nincs, ha megállapítanák a meglévő kp. arányt, akkor még egy BVA-s dokumentumot tölteni kell annak akinek volt kp. egyenlege.
December közepén jelentkezem, ha van friss hír!

Válaszok


Vendég

#4897 Re: Talán bízhatunk, bizakodhatunk????

2015-12-02 12:43:03

#4895: vendég - Talán bízhatunk, bizakodhatunk???? 

Csak az a kerdes, hogy a barmilyen kotvenyre vonatkozik az mit jelent. A fiktiv kotvenyre is (ami ugye nem kotveny), ami utan kaptunk beva-t, vagy csak az igazi, kellernel is nyilvantartott kotvenyre vonatkozik. 

 

kotvenyt vettunk, aminek egy reszerol kiderult, hogy fiktiv (csak ezt mondtak hogy kotveny), de vegul nem lett kotveny es Beva jott ezutan. Most meg azt mondjuk, hogy pedig az megis kotveny (hogy vonatkozzon ra ez a torveny is)? 


Vendég

#4899 Re: Talán bízhatunk, bizakodhatunk????

2015-12-02 13:52:27

#4895: vendég - Talán bízhatunk, bizakodhatunk???? 

 Köszönjük a bíztató szavakat!

Én mégis azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne foglalkozzon az ilyen informális értesülésekkel, amelyek vagy igazak, vagy nem, ne kezelje kész tényekként azokat. Senki se kezdjen el álmodozni, számolgatni, vagy ellenkezőleg senki se várja a világvégét, vagy éppen kezdjen el anyázni. Várjuk ki a végét, ez a legjobb, amit tehetünk!