Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

Quoted post

Wisp

#51 Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-21 23:07

#48: Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot - Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 Ön pedig úgy állítja be, mintha ma a katonaság intézménye nem létezne Magyarországon, pedig létezik, csak épp helyénvaló módon szabadon választható. Tehát aki akar, az megtanulhatja megvédeni magát és felajánlhatja szolgálatait, nem is olyan rossz pénzért, amennyire katona rokonomtól tudom. Aki ezt nem akarja, az pedig nyilván vállalja a kockázatot, hogy az ország ennyivel is védtelenebb lesz és amikor beüt majd a krach,  a partvisnyéllel kell megpróbálnia megvédeni magát. Ehhez mindenkinek joga van, nem értem, miért kéne kényszerrel felkészíteni olyanokat, akik maguk ezt nem tartják fontosnak.

És nem, nem vagyok naiv, nem gondolom, hogy bármi garantálná, hogy nem tör ki háború már mire elküldöm ezt a kommentet. Ettől viszont még nem tartom elfogadhatónak az emberek jogainak semmibe vételét, akkor sem, ha az egész világon így csinálják. Azt garantálom, hogy ha lesz sorktonaság, én meg fogom tagadni, ha kapok behívót, wcpapírnak fogom használni és ha kérés nélkül fegyvert nyomnak a kezembe, az kapja az első golyót, aki adja. Egy olyan kormány, ami katonáskodásra kényszerítene, nekem ugyan olyan ellenség, mint bármelyik támadó hadsereg és fix, hogy az utolsó csepp véremig harcolni fogok ellene.

Válaszok

Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

#53 Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-22 07:43:11

#51: Wisp - Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 "nem is olyan rossz pénzért, amennyire katona rokonomtól tudom."

Egy legénységi állományú szerződéses katona bére, a minimálbér. De ha egyéb beosztások hozzájönnek, akkor sincs több nettó 100 ezer forintnál. Persze aki tiszti rendfokozatban van és évi 5.2 milliót keres annak megéri.

Ne aggódjon háború esetén az ellenség nem fogja kiválogatni ki akar katona lenni és ki nem. Ha maga nem akar katona lenni szive joga, az ellenség maximum gyorsabban fog végezni magával, mert akinek a hátát látják futás közben az jobb célpont, mint aki vissza mer lőni :)