Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

Quoted post

Wisp

#46 Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-20 21:02

#38: - Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 Szerintem hála és tisztelet jár mindenkinek, aki ÚGY DÖNT, hogy hátrahagyja az otthonát és kockáztatja az életét mások védelméért, ennek viszont mindenképpen szabadon meghozott döntésnek kell lennie. Ha valaki kényszerből adja a fejét ilyesmire, származzon a kényszer akár a kormánytól, akár a hazafiassától túlfűtött, elmeroggyant anyukájától, onnantól annak az országnak tökmindegy, akár megszállják akár megvédik, a szabadságnak lőttek. Ami engem illet, nem bír nagy jelentőséggel, hogy külföldiek avagy honfitársak nyomnak-e el, illetve én ugyanezen különbség alapján döntöm el a másik emberről, hogy egészségesen hazafiasnak tekintsem-e, avagy nácinak. Részemről én még nyílt háborúban sem engedném a kötelező sorkatonaságot, a vezetőknek inkább arra kellene törekedniük, hogy olyan ország legyünk, aminek védelméért a lakosok hajlandóak önként fegyvert fogni. Ha nem azok, az valahol azt jelenti, hogy nincs itt semmi, amiért érdemes lenne harcba szállni.

Ami meg a fiatalság értékeit illeti: idióta fiatalságból idióta katonaság lesz. Én testközelből tpasztalom milyenek is ezek a "mai fiatalok", ide értve az alja és a normális részét is. Ami az előbbieket illeti, inkább maradjanak védelem nélkül a határaink, mint hogy azok fegyvert és katonai kiképzést kapjanak, míg utóbbiak tekintetében továbbra is azt mondom: mindenkinek jár a döntés joga.

Válaszok

Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

#48 Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-21 09:19:27

#46: Wisp - Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 Pont az a baj, hogy amit ön szeretne az az elmeroggyant rendszer. A haza védelme mindenki számára kötelező állampolgári feladat. Tudják ezt Amerikában, Oroszországban, Németországban és szerte a világon, ahol van katonai szolgálat mind a mai napig. Vagy maga azt képzeli, hogy ha idejön egy ellenséges hadsereg, akkor meg fognak kérdezni mindenkit, hogy maga akar e katona lenni vagy nem? Aki akar azzal háborúznak, a többivel meg nem? Elég szürreális elképzelés. A valóságban az lesz, hogy elindulnak és mindenkit lepuffantanak, ha akar katonaságot, ha nem. Éppen ezért kell kötelezően mindenkit felkészíteni, hogy tudjon fegyvert fogni, ha arra szükség lesz. Ne higyje, hogy mindig békében fogunk élni. Lehet, hogy jövőre kitör a háború. Honnan tudja, hogy nem így lesz? Mi rá a garancia?

Mi van ha kitör a háború? Kit fognak behívni maga szerint a mozgósítás elrendelésekor? Nyilván a fiatalokat, nem a 40 éves családos embereket.

Azokat a fiatalokat hívják be, akik jelenleg semmilyen szinten nem értenek a fegyver használathoz. Jó esetben lesz idejük egy minimális kiképzést megkapni. Aztán a harcmezőn hullani fognak, mint a legyek.

Ez az a jövő, amit maga akart. :)