Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

/ #48 Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-21 09:19

#46: Wisp - Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 Pont az a baj, hogy amit ön szeretne az az elmeroggyant rendszer. A haza védelme mindenki számára kötelező állampolgári feladat. Tudják ezt Amerikában, Oroszországban, Németországban és szerte a világon, ahol van katonai szolgálat mind a mai napig. Vagy maga azt képzeli, hogy ha idejön egy ellenséges hadsereg, akkor meg fognak kérdezni mindenkit, hogy maga akar e katona lenni vagy nem? Aki akar azzal háborúznak, a többivel meg nem? Elég szürreális elképzelés. A valóságban az lesz, hogy elindulnak és mindenkit lepuffantanak, ha akar katonaságot, ha nem. Éppen ezért kell kötelezően mindenkit felkészíteni, hogy tudjon fegyvert fogni, ha arra szükség lesz. Ne higyje, hogy mindig békében fogunk élni. Lehet, hogy jövőre kitör a háború. Honnan tudja, hogy nem így lesz? Mi rá a garancia?

Mi van ha kitör a háború? Kit fognak behívni maga szerint a mozgósítás elrendelésekor? Nyilván a fiatalokat, nem a 40 éves családos embereket.

Azokat a fiatalokat hívják be, akik jelenleg semmilyen szinten nem értenek a fegyver használathoz. Jó esetben lesz idejük egy minimális kiképzést megkapni. Aztán a harcmezőn hullani fognak, mint a legyek.

Ez az a jövő, amit maga akart. :)