Nyílt levél Colleen Bell amerikai nagykövet asszonynak

Quoted post


Vendég

#1226

2015-11-03 12:53

Azért pár dolgot megjegyeznék! Nem látom, hogy Magyarország virágzásnak indult volna! De ettől függetlenül nem értek egyet a belügyeink beavatkozásába. Demokrácia nálunk nem létezik.

Válaszok


Vendég

#1233 Re: Külföldi turisták szemével

2015-11-03 14:57:43

#1226: -  

 megítélve Magyarországon rengeteg új létesítmény épült. Budapest a világ 1O legszebb városa lett az utóbbi

tíz évben hivatalos statisztika szerint. Ezt csupán az ott lakók nem veszik észre és nem értékelik. Csak a rosszat hajtogatják örökké  pesszimistán. Nem veszik észre, hogy a magyar nyugdíjasok nem fizetnek adót és ingyen utazhatnak 65 év után a közjárműveken, a távolsági buszokon  és vonatokon (sehol máshol ilyen nincs). Nem veszik észre a szociális segítséget, majdnem ingyenes termálfürdőzést,  az ingyenes orvosi ellátást, valamint a dotált gyógyszereket, pelenkákat stb.   Nyugaton teljes árat fizetnek mindenért és a szakorvosoknál külön ticketet fizetnek, a magasabb nyugdíj erre megy el.  Nem veszikészre a jutányos étkeztetést. 

Szépek a parkok, a gyerekjátszóterek, a sok-sok színház, koncertterem és a két operaház Budapesten is mindig tele van, jegyet kapni nehéz az idegennek.. (Ha olyan nagy nyomor lenne, akkor nem jutna ilyesmire pénz). Nem beszélve a rengeteg  drága nagy autókról.  Magyarországon nem divat Fiat 5OO-ast venni vagy akár kis Suzuki kocsikat.  A nagy nyomor közepette BMW-ék, Mercédeszek, Audik, Volvók száguldanak a pesti utcákon és az emberek már 2 lépést sem tesznek autó nélkül.  EZ IS MAGYARORSZÁG.

Virágzás tehát van,  de ugyanakor a rothasztó-bomlasztó erők is aktívan működnek...   Ez meglátszik ennél a peticiónál

is.  DIVIDE ET IMPERA -  ez a módszer mindig bevált a magyaroknál...