Szatyor Miklós a Pécsi állatkert igazgatója mondjon le!!!

Quoted post

NZs

#419 Gondolkodjanak emberek!

2015-11-02 15:40

Tisztelt Szerzők, tisztelt hozzászólók,

én senki oldalán nem szeretnék állást foglalni, de azért a tényeket látva ismét elképedtem, hogy a magyar ember mennyire ostoba tud lenni. Lemondásra szólítanának fel egy olyan embert, aki egy veszélyes vad szökése után saját testi épségét is veszélyeztetve vasárnapi ebéd helyett a város környéki erdőben a szökött vadat kereste, hogy a polgári lakosság közül senkinek bántódása az üggyel kapcsolatban ne lehessen. 
Tisztelettel kérdezem, hogy azok az emberek, akik ezt a kezdeményezést támogatják, hol voltak ugyanebben az időben? Miért nem voltak a helyszínen és miért nem tették meg a szükséges lépéseket az állat élve befogásával kapcsolatban?
Miért van az, hogy Magyarországon mindenki utólag okos?
Annyira tudatlanok az emberek, hogy a nyilvánvaló veszély és figyelmeztetések sora ellenére a Mecsek vasárnap is hemzsegett az erdőjáróktól, mert: "-Biztosan nem itt van, kicsi az esélye..."
Ehhez képest a Tubesnél találkoztak vele.
Tisztelt Hölgyek és Urak! Kérem gondoljanak bele, hogy mi lett volna, ha Önök szemtől szemben találkoztak volna a "fenyegetően fellépő" vaddal, aki képes arra, hogy pillanatok alatt kioltsa az életüket?

Melyik verziót szeretnék?
Teremjen ott az állatkert vérengző igazgatója és egyetlen jól irányzott lövéssel, különösebb szenvedés nélkül "humánus módon" védje meg az életüket és tegye ártalmatlanná a vadat?
Esetleg telefonáljanak az állatvédőknek, hogy hozzanak gyorsan altató lövedéket, kötelet, ketrecet vagy valamit, majd próbáljanak sakkozni a fák között a farkassal, de amíg ideérnek, addig is kártyázunk vele egyet egy tea mellett?

Kérem, hogy gondolkodjanak?
Esetleg a másik verziót is vegyék figyelembe:
Az Önök által vezetett intézményből megszökik egy emberre is veszélyes vad és szabadon kószál a turisták között. Önök megpillantják, de csak néhány másodpercük van helyesen dönteni?
Hagyják elmenni és kerestetik tovább a sötétben vagy helyben marasztalják és pontot tesznek az ügy végére?

Természetesen az állatok értelmetlen kínzásával és öldöklésével én sem értek egyet. Aki kutyát vontat vonóhoroghoz kötve, ugyanazt érdemli.
De én személy szerint hálás vagyok az igazgatónak, aki megoldotta ezt a veszélyes problémát és biztos vagyok benne, hogy ha lett volna lehetősége, ő is arra szavazott volna, hogy maradjon életben az újonnan a városba került állat. Bizonyára ő teljesen tisztában is volt az értékével és nem szerette volna elveszíteni, de hogyan magyarázták volna meg az esetlegesen a farkas áldozatául eset többi állat - neadjisten - ember életét?
Mert néhány napig bizonyára elviseli az éhezést, de előbb-utóbb ennie kellett volna és aligha ment volna ki a rétre legelni.
Az őzek, szarvasok, vaddisznók, egyéb vadak védelmében ez egy ROSSZ, DE SZÜKSÉGES lépés volt!

Kérem, hogy gondolkozzanak, mielőtt butaságokat írogatnak. Vegyék előbb figyelembe az egyenlet mindkét oldalát, mielőtt a megoldást próbálják kitalálni!

Igazgató Úrnak a családom nevében köszönöm a gyors problémamegoldást és bár az állatot, mint élőlényt szintén sajnálom, egy emberélettel nem hasonlítható össze! Jó döntés volt, RESPECT!

Tisztelettel:

N.Zsolt

 

Válaszok


Vendég

#428 Re: Gondolkodjanak emberek!

2015-11-02 15:51:45

#419: NZs - Gondolkodjanak emberek! 

 Az allatot szakembereknek kellett volna befogni, nem a lakossagnak, azok viszont hiaba vartak, hogy hivjak oket. Ellenben az igazgato, "testi epsege kockaztatasaval" csore toltott fegyverrel megvedte a polgarokat es lepuffantotta a farkast. A tigris- es a zebrabor mellett jol fog kinezni a nyuzott farkas bore is. Lehet rajta majd vigyorogni nagyokat a fenykepezo lencsejebe. Na gondolkodjon el ezen is! Es ahhoz kepest, hogy nem  akar allast foglalni megiscsak sikerult.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2015-11-02 16:05:11



Vendég

#441 BEVRe: Gondolkodjanak emberek!

2015-11-02 16:06:47

#419: NZs - Gondolkodjanak emberek! 

 Ezt kérdezte:

"Tisztelettel kérdezem, hogy azok az emberek, akik ezt a kezdeményezést támogatják, hol voltak ugyanebben az időben? Miért nem voltak a helyszínen és miért nem tették meg a szükséges lépéseket az állat élve befogásával kapcsolatban?"

Az állatvédők és állatmentők - akik meg tudták volna tenni a szükséges lépéseket, csak megfelelő felkérés esetén avatkozhatnak be - egyébként illetéktelenség vádja éri őket. Tisztelettel kérdezem, felkérte valaki pl. a "Noé" egyesületet, vagy más erre alkalmas társadalmi szervezetet? AZ ÖNTELT "MAJD ÉN MEGOLDOM"MAGATARTÁS HELYETT CÉLRAVEZETŐBB LETT VOLNA OLYANOKAT BEVONNI, AKIK NEM FÉLNEK ÉS BÚJNAK A PUSKA MÖGÉ, HANEM KELLŐ BÁTORSÁGGAL ÉS HOZZÁÉRTÉSSEL (A VADÁSZÖSZTÖNT MESSZE ELKERÜLVE) MEGOLDJÁK AZ ILYEN HELYZETEKET. "GONDOLKODJANAK EMBEREK!"


Anonymous

#449 Re: Gondolkodjanak emberek!

2015-11-02 16:12:01

#419: NZs - Gondolkodjanak emberek! 

 Az bizonyos, hogy önt erős demenciája vagy a napi nagy mennyiségű kannás bor elfogyasztása rendkívül korlátozza a gondolkodásban.

Tisztelni akkor lehetett volna ezt a szarházit, ha befogja az állatot és nem lelövi.

Több állatvédő szervezet is felajánlotta a segítségét, szóra sem méltatták őket.