Szatyor Miklós a Pécsi állatkert igazgatója mondjon le!!!

Quoted post

Cat

#191 Nem érdemli ezt...

2015-11-02 09:16

Az ismeretek és a helyzet tudta nélküli átgondolatlan kezdeményezés! Nagyon nehéz és felelősségteljes döntést kellett hoznia az igazgatónak. Ha meg nem sikerül elfogni a farkast, akkor meg azért támadnák. Így meg hozott egy valójában mindenki számára a legbiztoságosabb döntést és ezért támadják. Ha a farkas a 2,5 méteres villanypásztoros kerítésen így átmászott, lehet, hogy amúgy is ideggyenge, beteg állat lehetett, és az mindenkire, önmagára is veszélyes lehetett volna.
A kilövésnél messze volt a farkas a kábító lövedékhez, aminek rövidebb a hatótávolsága. Valamint zavartnak és fenyegetőnek tűnt a viselkedése, ami nem meglepő, hisz fogságban született állat, nagyon zavart és ijedt lehetett a számára idegen környezetben - ez még egy kutyára is igaz, ahogy az is, hogy egy ilyen állat kiszámíthatatan. Ez a legnehezebb döntés, amit egy ember hozhat - bármilyen állat esetében, lásd. beteg/agresszív kutya elaltatásánál is...
Itt pontosan leírják, hogy már sötétedett, az állat messzebb volt egy biztos altatólövedékes célzáshoz, amire csak egy esélyük volt, mert már az is csoda, hogy ennyi idő után még a környéken észrevették a farkast, és ha elhibázzák, most az lenne a baj...Én is sajnálom, de nagyon nehéz, felelősségteljes döntést hozott az igazgató, és sajnos ez volt ebben a helyzetben a legjobb. Nem érdemli ezt!

http://m.bama.hu/cikk/636402

Válaszok

állatkerti útmutató

#196 Re: Nem érdemli ezt...

2015-11-02 09:30:48

#191: Cat - Nem érdemli ezt... 

 Az állatkert igazgatója mondta, hogy 50 méterre volt az állat...ha annyira messze lett volna nem látja, hogy "fenyegetően lép fel"..... jobb helyeken helikopterről is lőnek altatólövedéket, nem ám egy 50 méterre levő állatba....még egy dobóháló is elég lett volna, aljasság amit tett....

Csibe

#203 Re: Nem érdemli ezt...

2015-11-02 09:41:18

#191: Cat - Nem érdemli ezt... 

 Dehogynem...... Nem volt messze, könnyű ezt mondani, hogy eltereljék a figyelmet arról, hogy NEM IS VOLT NÁLUK ALTATOLOVEDEK, ergo nem is akarták megmenteni!  A másik meg, hogy milyen állatkert igazgató, akinek zebra és tigris bőr fityeg a lakásában???? 

Panni

#208 Re: Nem érdemli ezt...

2015-11-02 09:47:19

#191: Cat - Nem érdemli ezt... 

Egy teljesen atlagos altato lovedek kilovesere alkalmas fegyver hatotavolsaga 60-75 m, de jo korulmenyek kozott akar 130-150 m tavolsagnal is mukodhet. Emellett viszont van olyan fegyver is, mely a helikopterrol valo kiloveshez is alkalmas. Ezt barmely hozzaerto szemely megerositheti.
Innentol aki arra hivatkozik, hogy 60-70 meternel csak eles loszerrel lehet loni, az egyszeruen tajekozatlan es szerintem inkabb nem kellene neked sem idejonni es "atgondolatlan kezdemenyezesnek" belyegezni ezt, holott ezt az oldalt es peticiot egy szakerto allatvedo garda hozta letre, akik maguk is mentenek altato lovedekkel ergo VALOSZINULEG nem a levegobe beszelnek.. 
Az az allatkert igazgato meg, aki tigris- meg zebraborokon fetreng, inkabb ne menjunk bele, hogy mit erdemel es mit nem. De higgy csak egy ilyen korlatolt agyu, szakertelemmel nem rendelkezo ember nyilatkozatainak..