Szatyor Miklós a Pécsi állatkert igazgatója mondjon le!!!

Cat

/ #191 Nem érdemli ezt...

2015-11-02 09:16

Az ismeretek és a helyzet tudta nélküli átgondolatlan kezdeményezés! Nagyon nehéz és felelősségteljes döntést kellett hoznia az igazgatónak. Ha meg nem sikerül elfogni a farkast, akkor meg azért támadnák. Így meg hozott egy valójában mindenki számára a legbiztoságosabb döntést és ezért támadják. Ha a farkas a 2,5 méteres villanypásztoros kerítésen így átmászott, lehet, hogy amúgy is ideggyenge, beteg állat lehetett, és az mindenkire, önmagára is veszélyes lehetett volna.
A kilövésnél messze volt a farkas a kábító lövedékhez, aminek rövidebb a hatótávolsága. Valamint zavartnak és fenyegetőnek tűnt a viselkedése, ami nem meglepő, hisz fogságban született állat, nagyon zavart és ijedt lehetett a számára idegen környezetben - ez még egy kutyára is igaz, ahogy az is, hogy egy ilyen állat kiszámíthatatan. Ez a legnehezebb döntés, amit egy ember hozhat - bármilyen állat esetében, lásd. beteg/agresszív kutya elaltatásánál is...
Itt pontosan leírják, hogy már sötétedett, az állat messzebb volt egy biztos altatólövedékes célzáshoz, amire csak egy esélyük volt, mert már az is csoda, hogy ennyi idő után még a környéken észrevették a farkast, és ha elhibázzák, most az lenne a baj...Én is sajnálom, de nagyon nehéz, felelősségteljes döntést hozott az igazgató, és sajnos ez volt ebben a helyzetben a legjobb. Nem érdemli ezt!

http://m.bama.hu/cikk/636402