Önvédelmi célú lőfegyverviselés

Quoted post


Vendég

#7

2015-10-14 18:05

Én személyszerint támogatom, de azért lássuk be, elég komoly kockázatot is rejt a dolog... Lehet, ma még alkalmas vagy a viselésre, de mi van ha valami miatt bekattansz, egy vélt vagy valós sérelem miatt... Különben pedig komoly jogi ismeret is szükséges a használathoz, mikor, hol, hogyan és még sok-sok kérdés....

Válaszok


Anonymous

#8 Re:

2015-10-14 18:14:31

#7: -  

 Igaz, amiket írsz. Tisztában kell lenni mind a helyes jogi, mind a gyakorlati használati feltételekkel. Nem szabad enyhíteni a szabályos használat feltételein. Azonban ez a bekattanás dolog.... Ha bekattan valaki és egy 30éves Ladával belehajt egy embertömegbe, az is felér egy népirtással. Ehhez nem kell fegyver szerintem. Épp ezt a démonizálást kellene elfelejteni. A fegyver csupán egy eszköz, nem több, nem kevesebb. Megfelelő, alkalmas, felelős emberek kezébe való. 

ZsoltF

#19 Re:

2015-10-14 20:12:56

#7: -  

 Ha bekattanok lőfegyverrel, akkor lelövök pár embert. Ha bekattanok lőfegyver nélkül, akkor baltával feldarabolok pár embert.

Az eszköz ilyen esetben végülis mindegy. Azaz mégsem. Akit csak meglövök, annak lehet esélye a túlélésre a baltával feltrancsírozottal szemben..

CBR

#104 Re:

2015-11-18 21:54:38

#7: -  

 Tisztelt Fórum!

Nekem személy szerint 10 éve van fegyverem -és azt gondolom, hogy az elmúlt 10 évben alaposan átértékeltem az ehhez társított tévhiteket: azóta valóban még inkább törvénytisztelő vagyok, még inkább kerülöm a konfliktusokat (akár a boltban, akár az utcán, akár az forgalomban vezetés közben).

Még inkább tisztában vagyok a felelősséggel, saját lelki békém határai kitolódtak -és mivel alkalmanként használom is (szigorúan lőtéri keretek között), így tisztában vagyok a fegyver által okozható dolgokkal, és valójában ez az, amiért megfelelő szabályozás és keretek közé szorítások árán mindenkinek adnék (szigorúan ön -és család/vagyon/birtokvédelmi célra) fegyvert! Mert egy bűnöző az illegális fegyverével iszonyú dolgokra képes! Fegyvert sajnos csak fegyverrel lehet megállítani, de nem lehet mindenki mellett egy rendőr vagy fegyveres testőr, aki ha kell, akkor megvédi.

Ettől függetlenül -mint fegyvertartó, minden pillanatban érzem a tartás felelősségének a súlyát és remélem soha nem kerül sor olyan szituációra, amikor "élesben" is használni kellene!!!

 

kopasz

#109 Re:

2016-01-29 13:56:08

#7: -  

 Ha bekatransz, akkor alkalmatlan vagy a fegyverviselésre.

üdv.




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...