Háziállatok ivartalanítása államilag támogatottan

Quoted post

Enikő

#243

2015-08-27 09:46

Szia Mindenki!

Én alapvetően egyet értek a kötelező ivartalanítás gondolatával olyan esetben, ahol nem fajtatiszta tenyésztésről van szó. Sokan azt hozzák fel ellenérvnek, hogy egy idő után el fognak akkor fogyni a kutyák, macskák.........   ezt ugye nem gondolják komolyan? Ha minden normális gazdával bíró állat ivartalanítva lenne, akkor is lennének sajnos szabályszegők, illetve akkor is rengeteg állat várna még a menhelyeken. Ha meg tényleg kifogyna a választék, akkor bőven lehetne még hátrányosabb helyzetű országoknak segíteni az állományuk csökketnésében, befogadással. Attól semmi esetre nem kell félni, hogy kiírtjuk a kutya és macska fajt........   :)   Minden állat megérdemelne szerető, odafigyelő, gondoskodó családot, de sajnos a "fölösleges szaporulatok" egyedei leggyakrabban nagyon hitvány körülmények között élik le, sokszor csak néhány hetes, hónapos életüket, mert a súlyos parazitózisok és egyéb betegségek, alultápláltság elviszi őket. Akkor nem jobb, ha meg sem születnek? Miért jó nekünk, hogy pusztán kényelemből hagyunk más lényeket szenvedni?

Egy aprócska megjegyzésem lenne minden kutyás (cicás) felé: olyan komoly dokumentumok esetén, mint ez a petíció nagyon fontos a helyes írás, fogalmazás. Kérem, hogy legalább a kutyások tanulják meg, hogy nem nevezzük fajtisztának a kutyákat, mivel minden kutya egy faj, ezért mind fajtiszta.....   Helyesen FAJTAtiszta a megnevezés. Úgy gondolom, ezt legalább a kutyásoknak meg kell tanulniuk. Használjátok helyesen a nyelvünket!   Köszönöm!  

Sok sikert kívánok ennek a petíciónak, hogy szebb legyen a világ - de legalább kis hazánk - a kutyáknak, cicáknak!

Üdv: Enikő

Válaszok


Vendég

#247 Re:

2015-08-27 12:26:21

#243: Enikő -  

 Miért akartok túlszabályozott világban élni? Te magad is írod, hogy csak a normálisokra lesz hatása, ahogy minden másnak is. Minek mégtovább szivatni azokat, akik amúgy is a hátukon visznek mindent, mert látható jövedelmük, bevallott, chipezett, oltott stb. kutyájuk van. Nem elég még a központosításból?