Háziállatok ivartalanítása államilag támogatottan
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Talán a tenyésztést is korlátozni kellene,a szaporítókat pedig keményen büntetni.
Re:
Valóban nagyon fontos lenne, ezért is vágtam bele a kezdeményezésbe. Ugyan Magyarország nem volt annyira elharapózott, mint a Balkán, de a kötelező chipeltetés megtette a hatását (sajnos). Szerintem ez volt a kezdő löket ahhoz, hogy utcára kerüljön sok olyan állat, aki eddig családban élt, ha élt egyáltalán...Sokan nem chipeltetnek a mai napig sem, mert kajára, számlákra sincsen pénz. Akkor az ivertalanításról ne is beszéljünk!
És persze ott vannak a tenyésztők...hát az vessen rám követ, aki nem bűnös, de ezek az emberek mind halálosztók! Kivétel nélkül. Tele vannak a Menhelyek fajtatiszta kutyákkal. Nem egy állatmentő szolgálat működik fajtamentőként az országban. Itt valamit lépni kell, mert ennek az értelmetlen és kontrollálhatatlan szaporulatnak nagyon csúnya vége lesz. Köszönöm Mindenkinek az aláírást és a terjesztést.
Üdv:
Farkas Barbara
Ne szaporíts....
Millió hülyeség mellett egyszer (ezt a) hasznos, eredményes, megelőző, ezáltal a későbbiekben pénzt spóroló értelmes ötletet is támogatni kellene már az államnak! (az önkormányzatok nem tartanának fent sintértelepet, állatotthonokra pedig nem, vagy csak "állatszeretetből" lenne szükség, mert hát ugye minden ember felelősen, kellő szellemi képességgel tart állatot ( ugye? -költői kérdés volt, sajnos tudom, hogy nem)
Bár lenne foganatja.
elaltatott kutyákat a parlament elé vinni stb..Tudom morbid ötlet de úgy látszik itt a szép szó már kevés.Minden más lényegtelen dologra van pénz csak pont erre nincs?Lenne pár ötletem,de nincs több helyem az írásra.Valaki(k) találjanak valamit ki és menjünk és csináljuk,ne hagyjuk a legjobb barátainkat(kutyákat)kínhalált halni :'(
Re: Re:
MÉLYSÉGESEN EGYETÉRTEK A KEZDEMÉNYEZÉSSEL. ÖRÜLÖK, HOGY VÉGRE VALAKI FELVÁLLALTA.
Re: Gyöngyös
Kedves Gyöngyös !
Nagyon nem értek veled egyet. Az állattartókat nem büntetni ,hanem támogatni kellene.A kötelező chip bevezetése előtt már borítékolni lehetett a következményt, az emberek egy része kidobta a kutyáját, mert nem bírt ki több adót, az amúgy is szar gazdasági helyzetben. Inkább az ivartalanítást kell ezerrel támogatni. Vegyük már tudomásul, ez nem a nyugat,itt a lakosság nagy része elszegényedett, ő maga is alig él meg, Rengeteg a munkanélküli, a segélyből élő. Nem büntetni kell azt aki szegény de ragaszkodik a kedvencéhez, hanem TÁMOGATNI. Régen ingyenes volt a veszettség elleni oltás, ma több ezer forint az is, meg a chip is. Nem a felhasznált oltóanyag a drága, hanem a haszon rajta, meg a munkadíj. Az is szégyen, hogy a legtöbb állatorvoshoz, ha odaviszel egy beteg vagy sérült kutyát és közlöd, bocsi most nincs több ezer forintom a kezelésre meg sem nézi. Ők nem az állatok megmentésére, gyógyítására esküdtek fel??? Az állatorvos nem munka , hanem hivatás, ami az állat szeretetén alapul. Vagy legalábbis így kellene.
| This discussion has been closed. |