Miskolci Cementgyár STOP

Quoted post


Vendég

#169 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-12 12:04

#167: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Gáz meg nem keletkezik egy deka sem, így elég a zsákos szűrő. Összegezve kb 153,3 tonna/óra (nem beszélve az egyéb fűtőanyagról) felfűtött anyaghoz tartozik némi gázképződés ami nem épül be sehova. A zsákszűrő erre nem célszerű, mert olyan mint papírzacskóban vizet merni. 

Így ez mind megy a környezetbe, mint "vízpára" ahogyan azt korábban már ecsetelték. És lássanak csodát a szmoghoz a savasesőhöz a légzőszervi megbetegedéseknek a cementgyárnak semmi köze. Ez a jóhírnév megsértése. Felháborító és igazságtalan a füstgázmosó említése is, mert mekkora munka összekapalopzni a pénzt 12 MrFt-ot az induláshoz. Ez a koszos Miskolc nem érdemel több tiszta levegőt pláne a füstgázmosót, mi vagyunk mi egy krőzus? Akkor inkább elfogadtam volna a Holcim 15-60 MrFt-os ajánlatát (ki tudja hogy mennyit).

Válaszok


Vendég

#170 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-12 13:18:13

#169: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 "Megy a környezetbe, mint "vízpára" . És nem csoda! A szmoghoz a savasesőhöz

a légzőszervi megbetegedéseknek a cementgyárnak semmi (= vajmi kevés) köze."

Tényszerűen igaz!

Fiatal egyetemisták szívesen segítenek. Ott voltak a közmeghallgatáson.

Anyagmérnöki MSc:

Az MSc (Master of Science) további két év tanulással megszerezhető fokozat, ugyancsak eurokonform, az adott szakterület mélyebb, inkább elméleti jellegű ismeretét jelenti. a karon kialakított MSc-képzés ugyancsak szakirányos rend­szerben folyik. az MSc-képzésre a műszaki-természettudományos alapképzés­ben (BSc, egyetemi, főiskolai) szerzett oklevél birtokában lehet jelentkezni. Szakirányok: Szilikátmérnöki, Polimermérnöki, Vegyipai technológiai, Energetikai Kiegészítő szakirányok: anyagvizsgálati és nanotechnológiai, Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási, Minőségirányítási, valamint archeometallurgiai.


Vendég

#171 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-12 13:32:42

#169: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 3,3t/h csak a gáz/szén pótlás. A főtüzelés cirka 10ezer köbméter/óra gáz

vagy 10-12 tonna/óra szénpor. Amitől majd felhevül az a 150 t/h "mészkőliszt".

Bízza szakemberekre, a technológiát. Az eredményt megmutatja Önnek a "monitoring".

 


Vendég

#179 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-13 04:24:08

#169: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 "...Akkor inkább elfogadtam volna a Holcim 15-60 MrFt-os ajánlatát (ki tudja hogy mennyit)."

Hát,telefonálj Svájc-ba. Utalhatják az első részletet....

"Holcim Hungária Zrt. 16 év alatt egyetlen fillér bérleti/használati díjat nem fizetett a tulajdonos Magyar Cement Kft-nek. A CEMÜ-vel kötött öt éves bérleti szerzdés díjának aktualizált átlagával számolva ennek következtében közel 20 milliárd forint díjtartozása (és közel ugyanennyi törvényes kamat tartozása) halmozódott fel, amelyet Magyar Cement Kft. az Eszköz-perben viszontkereset formájában követel Holcim Hungária Zrt-től."


Vendég

#180 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-14 09:00:41

#169: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

"A döntéstámogató szoftver alkalmazásával, a forgókemence specifikus adatai és a bevitt anyagok (nyersanyagok, tüzelőanyagok) összetétele alapján modellezni lehet a gyártás során lejátszódó folyamatokat, a klinker minőségét, kibocsátott szennyezőanyagok minőségét és mennyiségét." /2002/

" A számítások eredményeként kapott kimeneti (emisszió, klinker, cement, ciklonpor) koncentráció értékeket a program összeveti a megfelelő határértékekkel, szabványokkal ill. referenciaértékekkel. Mindez lehetővé teszi, hogy meghatározzuk a különböző alternatív tüzelő-, nyers-, és cementadalék anyagokkal maximálisan bevihető elemek mennyiségét (fémek, klór stb.), mely kritériumok meghatározása alapvető fontosságú az alternatív anyagok cementipari alkalmazása során. A szoftver eredménytábláit az 5.9 sz. melléklet mutatja be. A mellékletben látható eredménytábla minden egyes bevitt anyagra elkészíthető. A szoftver által kiszámolt értékek összehasonlíthatók a peremfeltételekkel (jogszabályi előírások, klniker minőségével szemben támasztott követelmények), és ha túllépés tapasztalható, akkor változtatni kell a bevitt anyagok arányán. "/2002 +13 év = 2015/