Miskolci Cementgyár STOP

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Miskolci Cementgyár STOP petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#176 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-12 15:40

#173: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 A Holcim az európai cementgyáraiban a "preczi" nevű

szoftver segítségével ( anyagmérleg) szimulálja ,

előkalkulálja a kívánt emissziót. 2015-öt írunk.

Számos Lafarge

(francia multi) európai és "lakosság közeli"

cementgyárban a tüzelőanyag 50-80%-át

biómassza, PEPpalack dara, szennyvíz iszap,

használt gumiabroncs adja. Google a barátod,

nem Hitler.


Vendég

#177 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-12 15:59

#173: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

 

„A díjjal a kamara azon gazdasági szervezetek környezetvédelmi teljesítményét ismeri el, amelyek kiemelkedő eredményt érnek el a megye környezetvédelmi helyzetének javítása, új környezetbarát technológiák alkalmazása terén.
A díjat 2014. február 7-én, a kamara székházában rendezett ünnepi küldöttgyűlésen vette át Aubet Frédéric, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezetője. Az elismerés elsősorban a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárában az elérhető legjobb technológiák alkalmazásának, az előírásoknak megfelelő, éves környezeti beszámolókkal alátámasztott működésnek, és a cégcsoport

A LAFARGE úttörő és iparági vezető a fenntartható fejlődés, a szén-dioxid kibocsátás csökkentése, a biodiverzitás megőrzése és a vízgazdálkodás területén. A Királyegyházi Cementgyár folyamatosan ellenőrzi különböző paraméterek mentén a környezetre gyakorolt hatásokat – emisszió, immisszió, zajterhelés és egészségügyi kockázatok terén. A gyár vezetése büszke arra, hogy a környezeti beszámolójában foglalt, a hatóságnak folyamatosan jelentett mérési értékek az előírt határértékeknek a töredékét sem érik el. A fenntartható fejlődés biztosítása érdekében a Királyegyházi Cementgyár kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy tevékenysége és fejlesztései során nyílt és folyamatos kommunikáció valósuljon meg a helyi közösségekkel, valamint arra, hogy támogassa a környező települések környezetvédelmi és társadalmi törekvéseit.”

Mivel megy a kemencéjük? Van-e füstgázmosójuk?  Lokálpatrióta a pécsi ember? Irigyebb, mint a miskolci? 


Vendég

#178 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-12 18:09

#172: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Télen áll a cementgyár.Karbantartás van. Erre előjönnek a szmogok.


Vendég

#179 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-13 04:24

#169: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 "...Akkor inkább elfogadtam volna a Holcim 15-60 MrFt-os ajánlatát (ki tudja hogy mennyit)."

Hát,telefonálj Svájc-ba. Utalhatják az első részletet....

"Holcim Hungária Zrt. 16 év alatt egyetlen fillér bérleti/használati díjat nem fizetett a tulajdonos Magyar Cement Kft-nek. A CEMÜ-vel kötött öt éves bérleti szerzdés díjának aktualizált átlagával számolva ennek következtében közel 20 milliárd forint díjtartozása (és közel ugyanennyi törvényes kamat tartozása) halmozódott fel, amelyet Magyar Cement Kft. az Eszköz-perben viszontkereset formájában követel Holcim Hungária Zrt-től."


Vendég

#180 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-14 09:00

#169: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

"A döntéstámogató szoftver alkalmazásával, a forgókemence specifikus adatai és a bevitt anyagok (nyersanyagok, tüzelőanyagok) összetétele alapján modellezni lehet a gyártás során lejátszódó folyamatokat, a klinker minőségét, kibocsátott szennyezőanyagok minőségét és mennyiségét." /2002/

" A számítások eredményeként kapott kimeneti (emisszió, klinker, cement, ciklonpor) koncentráció értékeket a program összeveti a megfelelő határértékekkel, szabványokkal ill. referenciaértékekkel. Mindez lehetővé teszi, hogy meghatározzuk a különböző alternatív tüzelő-, nyers-, és cementadalék anyagokkal maximálisan bevihető elemek mennyiségét (fémek, klór stb.), mely kritériumok meghatározása alapvető fontosságú az alternatív anyagok cementipari alkalmazása során. A szoftver eredménytábláit az 5.9 sz. melléklet mutatja be. A mellékletben látható eredménytábla minden egyes bevitt anyagra elkészíthető. A szoftver által kiszámolt értékek összehasonlíthatók a peremfeltételekkel (jogszabályi előírások, klniker minőségével szemben támasztott követelmények), és ha túllépés tapasztalható, akkor változtatni kell a bevitt anyagok arányán. "/2002 +13 év = 2015/


Vendég

#181

2015-06-24 14:26

Mert egyetértek vele

Vendég

#182

2015-06-25 11:39

Azért írtam alá, hogy Miskolc és a környező települések ne kerüljenek olyan helyzetbe mint mi, a selyp-i cementgyár működése miatt, ( "halálfélelembe" ).

Vendég

#183 Re:

2015-06-26 18:56

#182: -  

  Majd F..Nagy átformálja szemléleted és nem hagy hazugságban. Aláírásodat visszautasítja. Selypen nem portlandcement gyártó üzem volt, mint ami Hejőcsabán áll, hanem azbesztcementet gyártottak. Valahonnan vett portlandcemente t (ami ártalmatlan) hozzákevertek (ártalmas) azbeszthez, és abból készítettek termékeket”