Együtt a Budai Campusért!

Quoted post


Vendég

#463 Re: Corvinus bukása

2015-06-02 07:35

#457: Péleusz Nyelviskola - Corvinus bukása 

 Már elnézést, de mi köze is van Gizikének a gőzekéhez? Hogy jön ez most ide? És mi az összefüggés a Corvinus, a PTE és az ELTE között? És mindennek mi köze van egy váci nyelviskolához? Elképzelni sem tudom, miként tudott a Corvinusos nyelvvizsga-ügy (ami - halkan megjegyzem - abszolút nem érintette a Corvinusos (de más egyetemi hallgatókat sem) mert nem hallgatók voltak, akik nyelvvizsgát vettek) tönkretenni egy váci nyelviskolát...

Válaszok

Péleusz Nyelviskola

#464 Re: Re: Corvinus bukása

2015-06-02 10:56:48

#463: - Re: Corvinus bukása 

Olvass utána  a dolgoknak! 
Az egész nyelvvizsga csalási ügy a Corvinuson kezdődött kb három éve. Az volt a vád, hogy a Corvinuson pénzért át lehet menni az írásbelin. A vizsgákat az ELTE-ITK szervezte. Persze az egészből semmi sem volt igaz. Az egész mögött pont az általunk említett három egyetem diákjai álltak!
Az ELTE-ITK és partnereiként mi is magas követelményeket állítottunk.  Sokan el is hasaltak mert nem készültek!
Erre kitalálták ezt a történetet. Pont kapóra jött, hogy az ELTE-ITK a Corvinuson is szervez vizsgákat és ilyen vidéki nyelviskolákat is bevont az egészbe mint mi! Kitaláltak egy történetet amit aztán a sajtóban elterjesztettek! kreáltak ehhez mindenféle dokumentumot, listát, tanúkat akik arc nélkül nyilatkoztak. Bemártottak más diákokat, tanárokat és közéleti szereplőket is! 
Működött a dolog! De ez kb akkora átverés mint a Corvinus feldarabolása és az a bizonyos EMMI levél amit ide is beraktatok! 
de említhetnénk a tavalyi angol érettségi botrányt is ami szintén egy a diákok által keltett hiszti volt!

A végső cél az lett volna, hogy eltöröljék a nyelvvizsga követelményt a diplomához! Egy országos csalássorozat, melyben több ezren köztük közéleti szereplők is érintettek jó referencia lett volna az egészhez! Sőt tudomásunk van arról is, hogy a nagyobb egyetemeken- főleg az ELTE-n nyújtottak is be dékáni méltányossági kérvényeket a nyelvvizsga követelmények könnyítésével kapcsolatban- pont erre a csalássorozatra hivatkozva! Tudomásunk szerint voltak akiknek engedtek is a követelményekből, ha már túl voltak néhány sikertelen vizsgán!  

Tudjuk mi, hogy kik állnak a rémhírek mögött de bizonyítani nem tudjuk! Minden esetre a hatóságok szétnézhetnének a Hallgatói Hálózat a Szabad Oktatást és a Gulyás Balázs vezette csoportosulások környékén.