A Váci Madách Imre Gimnázium tantestületének állásfoglalása

Quoted post

Zerjav Oblakov

#382

2015-03-15 13:30

Javítson ki valaki, ha rosszul tudom!

Magyarország kormányának feladata a nemzeti ünnepek megtartása! Úgy tudom ez még az "átkosban" is így volt! Sőt, abban az időben az ifjúság több önkéntes megemlékezést is tartott, amelyekkel kivívták a hatóság nemtetszését!

A KLIK tudomásom szerint cca. 300 meghívót küldött ki, gondolom a hozzá tartozó valamennyi középfokú intézménynek! 

Számomra, mint kívülálló számára úgy tűnik, hogy politikai kérdést a gimnázium tantestülete kreált az ügyből azzal, hogy nyilvánosságra hozott egy olyan levelet, amely valójában a szakma/szakterület belügye! Ez a történet akkor válhatott volna közüggyé, ha a Klik megtorlásként szankciókat alkalmazott volna a levélben foglaltak megtorlására!

(megjegyzem, mint mezei állampolgár, nem szívesen járatnám olyan iskolába a gyerekemet, ahol a tanári kar a politikai véleményét a diákok mögé bújva hozza nyilvánosságra!

Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek. )

Tisztelettel megkérdezném a tanári kart, hogy a politikai színezetű állami támogatást milyen erkölcsi platformra helyezkedve fogadják el, miért nem utasítják azt vissza?

Egyébként nehezen hihető az, hogy ott, ahol a pedagógusok 1/3 rendelkezik olyan erkölcsi tartással, hogy nemmel szavazott, ne lenne hatással minimum 10 olyan diákra, akikben ébredezik már a magyarságtudat! Ezúton is kívánok nekik erőt, egészséget, mert nem lehet könnyű dolguk egy ilyen morálisan leharcolt pedagógusközegben!

 

"Miért is kezdtem emberrel nagyot,
Ki sárból, napsugárból összegyúrva
Tudásra törpe, és vakságra nagy."

 

Válaszok

Ujlaki Tibor, tanár VMIG

#383 Re:

2015-03-15 15:30:13

#382: Zerjav Oblakov -  

 Tisztelt Hozzászóló!

Csak egy kérdés: Ha a meghívás őszinte volt mint meghívás, miért nem jelent meg a közlemény sem a KLIK, sem pedig a HM Rendezvényszervező Hivatalának honlapján? Nem büszkék rá, hogy kb. 3000 (nem elírás: háromezer!) közép- és általános iskolás diákot "invitáltak" meg? Miért nem büszkék erre ország-világ előtt? Miért csak az iskolaigazgatók tudhattak a levélről - mi legalábbis nem láthattuk azt: Kérem, gondolja végig...
Köszönöm.


Vendég

#392 Re:

2015-03-16 08:28:35

#382: Zerjav Oblakov -  

 Egyetértek!