Tegyünk közösen a Balaton Uszoda fennmaradásáért

Quoted post

vendég

#11

2015-02-28 01:13

Kedves Füzfő - Balaton Uszodások!

Néhány észrevételemet szeretném, ha figyelembe vennétek:

1.) a beadvány címe szerintem nem szerencsés. Ennek a felhívásnak félreérthetetlenül és minden kendőzés és egyéb szimpátiakeltési szólam ("védjük meg értékeinket") helyett direktben az uszodára irányulóan kellene a megszólítás, a volt, jelenlegi és leendő füzfőiekhez és mindenkihez, bárkihez, aki valaha ott járt, hallott róla, barátai vagy osztálytársai kötődtek- kötődnek az úszáshoz, uszodához, Balatonhoz, Nitrokémiához, várossá nyilvánítás előtti híres kedves nagyközséghez. Nem szégyen a város iránti kötődést és szeretetet feleleveníteni. A 'védjük meg....' már olyan elcsépelt, senkit nem mozgósít.

2.) Azt látom, lanyhult a felhívást kiadó füzfőiek lelkesedése. Sem választ nem láttam a beírt hozzászólásokra, sem oldal frissítást, statisztika értékelést nem látok, ami azt mutatná, hogy igenis, szívügye ez Füzfőnek.

3.) Ezerszám kellene lennie támogatóknak, e-mail címeknek a legkülönfélébb közösségi oldalak látogatóit is beleszámítva. Csak barátok és ismerősök, iskolák, intézmények, üdülő - szórakozóhelyek között népszerűsítve ez a beadvány sok-sok- ezer aláírást tudott volna megszerezni. Én egészen véletlenül bukkantam rá, s tőlem telhetően megtettem mindent a köztudatba juttatás érdekében annak ellenére, hogy soha nem jártam Füzfőn, sőt arra felé is igen régen :).  Ha én vettem a fáradságot, azok, akiknek oda húz a szíve, megtehetnék ugyanezt.

Nagyon részletes és szép a dokumentáció, a fotók, a szöveg, sok jót és szépet meg lehet belőle tudni Füzfőről. A hozzászólók nagy többségének vérzik a szíve az uszoda elvesztésének gondolatára is! Mivel  a józan ész azt diktálja, hogy két vesztes helyett két nyerőt alakítsanak ki az előirányzott összegből, ezt kellene hangsúlyozni a pesszimizmust és lehangoltságot jelző "védjük meg...." helyett. Ha jól gazdálkodnak, megvédik. Ha rosszul, elveszik a pénz és két pad közül földre pottyan mindkét város.

Remélem, nem bántottam meg senkit.

Sok sikert és legjobbakat kívánom!

Válaszok

Monika Kontics

A petíció szerzője

#12 Re: 11#

2015-03-02 10:19:44

#11: vendég -  

 Kedves Hozzászóló,

köszönöm észrevételeit és támogatását, hasznos, elgondolkodtató tanácsokat tartalmaz írása, és egyáltalán nem bántó egy mondata sem.

Több oka lehet annak, hogy ezt ki írja alá és ki nem, és való igaz, hogy az utóbbi héten én sem foglalkoztam a további népszerűsítéssel.

Sokan kerestek meg, hogy papír alapon szeretnék aláírni a petíciót, mert nem használnak internetet.

Én egyébként nem csak az uszoda, hanem Balatonfűzfő sportturisztikai fejlesztését tartanám fontosnak és kommunikálható célnak, reméljük, hogy sikerül előre lépnünk az ügyben.

Üdvözlettel

Kontics Monika