Tegyünk közösen a Balaton Uszoda fennmaradásáért

vendég

/ #11

2015-02-28 01:13

Kedves Füzfő - Balaton Uszodások!

Néhány észrevételemet szeretném, ha figyelembe vennétek:

1.) a beadvány címe szerintem nem szerencsés. Ennek a felhívásnak félreérthetetlenül és minden kendőzés és egyéb szimpátiakeltési szólam ("védjük meg értékeinket") helyett direktben az uszodára irányulóan kellene a megszólítás, a volt, jelenlegi és leendő füzfőiekhez és mindenkihez, bárkihez, aki valaha ott járt, hallott róla, barátai vagy osztálytársai kötődtek- kötődnek az úszáshoz, uszodához, Balatonhoz, Nitrokémiához, várossá nyilvánítás előtti híres kedves nagyközséghez. Nem szégyen a város iránti kötődést és szeretetet feleleveníteni. A 'védjük meg....' már olyan elcsépelt, senkit nem mozgósít.

2.) Azt látom, lanyhult a felhívást kiadó füzfőiek lelkesedése. Sem választ nem láttam a beírt hozzászólásokra, sem oldal frissítást, statisztika értékelést nem látok, ami azt mutatná, hogy igenis, szívügye ez Füzfőnek.

3.) Ezerszám kellene lennie támogatóknak, e-mail címeknek a legkülönfélébb közösségi oldalak látogatóit is beleszámítva. Csak barátok és ismerősök, iskolák, intézmények, üdülő - szórakozóhelyek között népszerűsítve ez a beadvány sok-sok- ezer aláírást tudott volna megszerezni. Én egészen véletlenül bukkantam rá, s tőlem telhetően megtettem mindent a köztudatba juttatás érdekében annak ellenére, hogy soha nem jártam Füzfőn, sőt arra felé is igen régen :).  Ha én vettem a fáradságot, azok, akiknek oda húz a szíve, megtehetnék ugyanezt.

Nagyon részletes és szép a dokumentáció, a fotók, a szöveg, sok jót és szépet meg lehet belőle tudni Füzfőről. A hozzászólók nagy többségének vérzik a szíve az uszoda elvesztésének gondolatára is! Mivel  a józan ész azt diktálja, hogy két vesztes helyett két nyerőt alakítsanak ki az előirányzott összegből, ezt kellene hangsúlyozni a pesszimizmust és lehangoltságot jelző "védjük meg...." helyett. Ha jól gazdálkodnak, megvédik. Ha rosszul, elveszik a pénz és két pad közül földre pottyan mindkét város.

Remélem, nem bántottam meg senkit.

Sok sikert és legjobbakat kívánom!