Igazságot, jogot az állatoknak!

Quoted post


Vendég

#54 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-07 17:33

#48: Lívia Molnár - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Galambvedo lettere nem erti, mi a baja a galambaszoknak a varosi galambokkal? Hozzak-viszik a betegsegeket, fertozve a versenyben levo roppgalambokat. Mi a problemaja veluk a termeszetvedoknek? Kb. ugyanaz. Elveszik a vadon elo madarak elol az elohelyet es megfertozik oket. Az elvadult galambok tobbsege veszelyes madarbetegsegek tunetmentes hordozoja.

Válaszok

Lívia Molnár
A petíció szerzője

#56 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-07 18:21:04

#54: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Kedves galambász vendég! A galambok valóban jónéhány madárbetegséget vihetnek át más madarakra, főleg más galambokra. Minél rosszabb kondícióban vannak, annál többet. Ezért a városi galambok etetésének (főleg: téli etetésének) a tiltása nemcsak állatkínzó, de észszerűtlen is, mert növeli a madarakra veszélyes kórokozók terjesztésének a veszélyét. -  Bármennyire is így van, az, hogy HOBBIBÓL, SZÓRAKOZÁSBÓL versenyeztetett, a túlzott röptetéstől legyengített postagalambokra veszélyt jelentenek, még nem adhat okot az irtásukra! Ezek az (eredetileg ugyancsak posta-)galambok nem saját jószántukból kerültek az utcára, hanem az emberek dobták ki őket (elődeiket) hebehurgyán, mikor hivatásos postagalambként, katonagalambként fölöslegessé váltak! Az emberek bűnét nem az áldozataikon kell elverni! "Elveszik a vadon élő madarak elől az élőhelyet" - na ne mondja! A kidobott galambok már itt voltak, mikor az eredetileg erdőn, mezőn élő, eredetileg is vadmadarak elkezdtek a településekre beköltözni, mert ott a ragadozóktól, no meg a rájuk vadászó emberektől nem kellett tartaniuk. (Persze ma már a ragadozó madarak is kezdenek hozzájuk beköltözni...)

További szószaporítás helyett: az állatvédelmi törvény rendelkezései, a BTK 244.§. (az állatkínzás büntetőjogi tilalma) VALAMENNYI GERINCES ÁLLATRA VONATKOZIK, attól függetlenül, hol élnek, háziállatok vagy vadak vagy elvadultak stb. Mégpedig azért, mert mindnyájan érző, értelmes lények, amelyek épp olyan értelmesek, éppúgy átérzik a szenvedést, mint az ember kisgyereke. Ezeknek a törvényi rendelkezéseknek és tilalmaknak ÉRVÉNYT SZEREZNI, ez minden tisztességes ember kötelessége (akár szereti őket, akár nem)!

zorro

#110 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-16 20:06:33

#54: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Vendég! Írjál már egy vadonélő madárfajt,amelyiknek a városi galamb  elveszi az élőhelyét!  A vadmadarak egyike sem lakik városban az épületeken.A városi parkokban  rigók,poszáták ,verebek és néhány apró magevő,örvös és balkáni gerle tartózkodik.Egyiknek sem veszi el az élőhelyét,a táplálékát pedig főleg nem! A fertőzésről annyit,hogy a galambok betegségei egy másik galambra veszélyesek.Ha igaz lenne ,amit állítasz,már rég nem élnének madarak azon a helyen,ahol más madárfajok is élnek!




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...