Tiltakozunk a FSZEK etikátlan gyakorlata ellen

Quoted post

Olvasó

#1

2014-12-05 13:32

"A könyvtár használónak túlnyomó többsége Budapesten élő egyetemista, akik a magas beíratkozási díj mellett nem tudnak havonta több ezer forintot fizetni a könyvtár szolgáltalásainak elégtelensége miatt."

És arra nem gondoltak, hogy időben visszavigyék a kölcsönzött könyveket? Mindenféle értesítés nélkül...

Válaszok

Szpal

#2 Re:

2014-12-05 17:12:12

#1: Olvasó -  Jó megoldás időben visszavinni, de a könyvtár is segíthetne, hogy ha már csinál e-mail értesítést, azért nem kér plusz pénzt. Az egésznek van egy rosszízű, nyerészkedő, kelet-európai (balkáni) üzenete, holott a könyvtár épp a kultúrát, a civilizáltságot kellene terjessze és képviselje, amibe beletartozik az ügyfélközpontú, felhasználóbarát szemlélet. 

 

Macsek

#18 Re:

2014-12-09 10:13:06

#1: Olvasó -  

 Kedves Olvasó, kedves Petíció-ellenzők

én részemről természetesen gondoltam, általában nem okoz problémát a könyvek időben való visszavitele. De egyszer megesett például, hogy a könyvtár hamarabb nyitott ki nyáron, mint tavaly és nekem elég sok könyvem volt kivéve nyárra, de éppen külföldön nyaraltam, mikor ez történt. A fszek minden lejáratról külön levelet küldött nekem, aminek a postaköltségét szintén hozzáadták a tartozásomhoz. A szép az egészben, hogy mivel vidéken laktam, külön fel kellett volna utaznom csak a könyvek miatt pestre, és hazamennem, mert nyáron nem volt ott hol aludjak. Végül úgy döntöttem, hogy visszavisszem a könyveket tanévkezdéskor és mostanában csak akkor megyek a szabó ervinbe, ha nagyon szükséges, mások jegyével, mert azt a hatalmas összeget az éves tagsági díj befizetévésel együtt nem tudtam vállalni, főleg szeptemberben nem, amikor még nincs ösztöndíjam.

Amit többen is hangsúlyoztak előttem, nem a lustaságról van szó a tüntetésben, hanem egy olyan igényről, ami általában manapság tényleg alapszolgáltatás és amit a Fszek felszereltségével nyugodtan teljesíthetne. 

Igen vannak vidéki könyvtárak jóval kisebb struktúrával, amik élnek ezzel a szolgáltatással.

Igen, lehet automatikus értesítés nélkül is élni, sőt, könyvtárhasználó lenni. A modern idők írójának viszont figyelmébe kell ajánljam, hogy minden generáció másféle nehézségekkel néz szembe. Egy idő után lehetetlenné válik a mai kor elvárásainak megfelelni, ha folyamatosan visszautasítjuk a másik odlalról általa nyújtott lehetőségeket.