Tiltakozás a roma gyerekek szegregációjának legalizálása ellen

Quoted post


Vendég

#26

2014-11-27 14:38

Aki Magyarországon él fajra és bőrszínre való tekintet nélkül mind egységesen magyar.Aki rasszista érzelmeket táplál pszichés beteg.A kisgyermekeket már a kis óvodákban erre kell nevelni.Irányító neveléssel.A roma gyermekek nagy része kicsi korban a roma anyanyelvet a magyarral együtt tanulja.Ezt figyelembe véve nem korlátolt szellemi képességű.Nyilván nehezebben tanulja a magyar tantárgyakat, magyar társaihoz viszonyítva.
Elsőként a kisegítő iskolák nevén kell változtatni.pl Ált Isk I.lenne a tagozatos ill emelt szintűek. Ált Isk II. a sima ált.Ált Isk III.a Gyengített szintű.Nem kellene a kicsiket megbélyegezni a kisegítő szóval.Elég az I. II. III.jelölés.A rasszista gongozó - óvó - pedagógusokat pedig el kell tiltani a szakmától.

Válaszok


Vendég

#42 Re:

2014-11-28 11:48:06

#26: -  

 A kisegítő iskolába csak azért teszik a roma gyerekeket, mert nem tudnak velük mit kezdeni, de nem is akarják, hogy hátráltassák a normál tempóban haladni képes gyerekeket.

Szerintem a rendszer úgy rossz, ahogy van!

Nem a szintet kéne gyengíteni, hanem mielőtt elkezdik a normál tanmenetet, be kell náluk pótolni az alapokat, így a későbbiekben esélyük lesz a jobb eredményekre, továbbtanulásra, elhelyezkedésre. 

 

Ha konzerváljuk azt, hogy eleve hagyjuk, maradjanak csak gyengébbek, a saját gyermekeikkel sem tudnak majd úgy foglalkozni, hogy képesek legyenek kitörni. De ha megkapják az alapot, majd arra ugyanazt a tudást, mint a többiek, akkor már saját maguk is kitörhetnek a nyomorból.

 

vendég

#71 Re:

2014-12-07 19:37:56

#26: -  

 Írtad, hogy "Aki Magyarországon él fajra és bőrszínre való tekintet nélkül mind egységesen magyar." Értem. Azaz mégsem. Akkor most mégis milyen roma gyerekekről és milyen szegregációról meg milyen rasszizumsról van szó?