„Éhen fogunk dögleni!”

Quoted post

adófizető

#58 Re: Re: Re:

2014-11-25 11:31

#14: - Re: Re:  

 Nem ezekre az emberekre gondoltam, hanem azokra, akiknek generációkon keresztül büdős a munka és potyogtatják a gyerekeket szakványba és belőlük élnek. Ezeket ideje kiszűrni.

Válaszok

Et

#69 Re: Re: Re: Re:

2014-11-29 05:55:11

#58: adófizető - Re: Re: Re:  

 Kedves Sorstárs! Arra gondolt már esetleg, hogy embereknek esetleg védekezésre sincs pénzük? :( És a már megszületett gyermekeket VALAHOGY/AKÁRHOGY fel kell nevelni!!!

Igen kevés támogatást kapnak!  A gyerek pici, és beteg! A munkahely meg nem tolerálja, hamar az utcán találja magát anya is + apa is, ha csak a beteg gyerek ápolása miatt marad otthon is.
Továbbá a minimálbérből minőségileg kevesebb élelemmel, gyengébb immunrendszerrel több a betegeskedés.  (és nem feltétlenül kell inni, meg cigarettázni hogy a fizetés KEVÉS legyen a megélhetéshez)
Adókedvezmény - a gyerekek után - megintcsak a magasabb jövedelemből marad meg!:(
... és lehet mutogatni másokra  , mert a "lehetőség adott", miért nem éltek vele???VAJON MIÉRT?:(
És igen is, minden tiszteletem azoké a szülőké, akik a nélkülözések közepette is vállalják, és családban nevelik gyerekeiket, nem pedig.....
Miért kapnak kevesebb - sokkal kevesebb támogatást a családban (csonka családban) nevelődő gyermekek, mint akiről - akár ideiglenes jelleggel - lemondtak szüleik??

Apropó csonka család - régebben ha egy szülő egyedül nevelte gyermekét, egy szülő egy gyermeket, olyan mértékű támogatást kapott, mint családban nevelődő 3 gyermek.
Az is belátható, hogy egy szülőnek jóval nehezebb 2 vagy csak akár egy gyermeket gondoznia, nevelnie, mint családban!  ANYAGILAG is meg erővel is!

Azon kívül a nyugdíjkorhatár emelése szintén nehezíti a családok , gyermeket nevelők helyzetét(is), hiszen belátható, hogy míg egy 55 évesen nyugdíjba ment nagymaminak még van ereje és lehetősége besegíteni a fiataloknak pl ha beteg a gyerek, vagy akár csak az óvodába vinni, hazahozni.  Mire 60-62-65 éves lesz valaki és akkor lesz szabad, már kevésbé mobilis és kevésbé bírja erővel, hogy besegítsen a gyerekeinek. Örül a család, ha saját magát el tudja látni és nem ő szorul a gyerekeire!