Közalkalmazotti bértábla

Quoted post

rozsdaboglya

#213 hmmmm..

2014-07-17 18:39

A MI munkakörünkben fél lábbal a sírban fél lábbal a börtönben vagyunk havi 100 ezerért, heti 60 órában, nincs nyári, téli, tavaszi szünet, de vasárnap és karácsony sem. Időjárástól és napszaktól függetlenül dolgozunk. Tehát nem feltétlen nincsenek megfizetve a közalkalmazottak, mert mi is azok vagyunk, de nem járnak a közalkalmazotti megnevezés sem, csak simán volános buszsofőrök. Akkor mit szóljunk mi?

Válaszok

Optimista

#215 Re: hmmmm..

2014-07-17 20:56:22

#213: rozsdaboglya - hmmmm..

Üdv a csapatban...

egy gazdaságis

#265 Kis kiegészítés a hümmögésedre :)

2014-07-27 08:08:18

#213: rozsdaboglya - hmmmm..

Kedves "rozsdaboglya"!

Magam részéről minden tiszteletem a tömegközlekedésben dolgozóké, hiszen ők juttatnak el engem A-ból B-be - különös tekintettel arra, hogy még jogosítványom sincs! Hogy miért nincs? Egyrészt mert nem vagyok benne biztos, hogy lenne a vezetéshez affinitásom, másrészt pedig a közalkalmazotti fizetésemből egyedül nem igen tudnék gépkocsit sem vásárolni, sem fenntartani.

Mindanyian a saját munkánk terheti ismerjük és érezzük nehéznek leginkább. Bár én - a fentiekben leírtak miatt - a volán mögé biztosan nem ülnék, de megkérdeznélek: Te bátran elvállalnád a fizetésemért egy intézmény több 100 milliós költségvetésének koordinálását? Csak költői kérdés volt... de kikívánkozott!

Kis tájékoztatás a szünetek téves értelmezésére:

A mi szabadságunkat is az előmenetel szabályozza. Alapszabadság 20 nap (felsőfokú végzettség esetén 21 nap), és a fizetési fokozat szerinti pótszabaság. Nem térek ki a gyermekek után járó szabadságra, mert az minden területen azonos! Jómagam F/12 besorolással (21+12) 33 nap szabadsággal rendelkezem. Jó az észrevételed azzal kapcsolatban, hogy a szünetekben töltjük a szabadságot, de mint ahogy láthatod, a 33 napom a nyári szünetre sem lenne elég, nem hogy a többire! A technikai dolgozók nem jogosultak a pedagógus pótszabadságra (21 alap + 25 pótszabadság = maximum 46 nap).

Tisztelettel kívánok balesetmentes munkát - mindannyiunk érdekében - Neked!